Prenavljamo šolo Svet umetnosti!

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 16


SVET UMETNOSTI, Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti

Svet umetnosti, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti iz leta v leto postaja bolj kompleksna in sistematično vzpostavlja strokovno izobraževalno platformo za sodobno umetnost, ki je bistvena za sinergije med umetniškimi, kuratorskimi in kritiškimi praksami.

Šola je od leta 1996/1997 prehodila dolgo pot. Iz začetnega nekajmesečnega tečaja se je pod vodstvom Saše Nabergoj postopoma razvila v kompleksno dvoletno šolo, ki je vse bolj vpeta v mednarodne okvirje, izvajamo pa jo s številnimi zunanjimi partnerji. Program prepleta teorijo s prakso in se prilagaja aktualnemu dogajanju v sodobni umetnosti in potrebam vsakokratne generacije.

Šola je v dvajsetih letih delovanja izobrazila številne strokovnjake, ki danes delujejo tako neodvisno kot tudi v številnih razstaviščih, ki predstavljajo sodobno umetnost v Sloveniji in v mednarodnem prostoru.

Po uspešno zaključenem izobraževanju že 15. generacije šole in po dvajsetih letih delovanja si je potrebno vzeti čas za premislek in samorefleksijo. S prenovljenim programom šole se bomo vrnili v letu 2017.

Če bi se želeli priključiti 16. generaciji udeležencev šole Svet umetnosti, spremljajte naše spletne strani, na katerih bomo objavili povabilo k vpisu. Če želite prejeti obvestilo ob novem razpisu, nam to sporočite na: miha.kelemina@scca-ljubljana.si.


Še pred začetkom vpisa v nov letnik pa vabljeni k obisku jesenskega klopa niza javnih predavanj Kako kritično je stanje kritiškega pisanja?, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Društvom Igor Zabel za kulturo in teorijo.