Udeleženci šole 2014/2016

1. in 2. letnik

Petra BolePetra Bole je diplomirala je na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, magistrirala na Londonski metropolitanski univerzi (MA Silversmithing & Jewellery) ter zaključila doktorski študij na Univerzi na Primorskem, Fakulteti za humanistične študije Koper, smer Filozofija in teorija vizualne kulture. V okviru svojega doktorskega študija je raziskovala pomen in vlogo umetniškega nakita v prostoru sodobne umetnosti. Je ustanoviteljica Društva oblikovanja nakita Slovenije (DONS). Razstavljala je na 8 samostojnih razstavah, 35 skupnih razstavah v Sloveniji in na 19 skupnih razstavah v tujini (Avstrija, Italija, Hrvaška, Nemčija, Nizozemska, Kolumbija, Danska in Velika Britanija) ter sodelovala pri organizaciji več projektov (BREAK 21, BIO 19 – okrogla miza o sodobnem nakitu, Ministrstvo za kulturo, Bilateralni fokus). Zanimajo jo prostor in telo, konceptualni nakit kot paradigma sodobne umetnosti in arhitekturni nakit kot fenomenološko doživljanje prostora. Umetniški nakit je njena strast in način življenja.


Nina JesihNina Jesih, rojena v Kranju (1988), je zaključila študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani in odhaja na magistrski študij kuratorstva v Anglijo. Opravlja prostovoljno delo v Prirodoslovnem muzeju, sodelovala pa je tudi z Jakopičevo galerijo (MGML), kjer je pomagala pri postavljanju kar nekaj razstav. Ukvarja se s pisanjem člankov, ki jih objavlja v umetnostno zgodovinski reviji Artfiks in na portalu mojpogled.com ter mednarodni spletni strani honestcooking.com. Je asistentka na prihajajočem knjižnem projektu o konceptualni umetnosti Dr. Noaha Charneyja, poleg tega pa je tudi članica Šugle (Šola uličnega gledališča), ki spada pod okrilje Gledališča Ane Monro.


Zala KurinčičZala Kurinčič, rojena v Ljubljani, je diplomirana socialna antropologinja in kulturologinja, trenutno pa zaključuje obveznosti na magistrskem študiju kognitivne znanosti. Široko interesno polje: od opazovanja estetskih izkušenj z eyetrackerjem, do kritične teorije, od filozofije znanosti pa do izboljšanja uporabniške izkušnje razstavnih prostorov.

.

Hana Ostan OžboltHana Ostan Ožbolt (1991, Ljubljana) je leta 2014 diplomirala iz dvopredmetnega študija primerjalne književnosti in literarne teorije ter nemcistike na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V šolskem letu 2012/13 je bila na enoletni študijski izmenjavi na Humboldt-Universität zu Berlin, kjer je pol leta opravljala tudi prakso v privatni berlinski galeriji. Kot prostovoljka je dve leti zapored sodelovala pri organizaciji festivala Mesto žensk in Liffe, leto dni (2014–2015) pa opravljala službo stikov z javnostjo v Aksiomi – Zavodu za sodobne umetnosti, Ljubljana. Trenutno končuje drugi letnik magistrskega študija umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti. Sodobna umetnost jo veseli, nagovarja in drami.

.

Mojca SfiligojMojca Sfiligoj, rojena v Ljubljani. Zaposlena na Ministrstvu za kulturo RS na področju vsebin povezanih z varstvom kulturne dediščine. Po šolanju na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo je diplomirala na Fakulteti za upravo. Zaključuje magistrski študij na Fakulteti za uporabne družbene študije, smer Medkulturni menedžment. Aktivno skrbi za obnovo in revitalizacijo kulturnega etnološkega spomenika v bližini Ljubljane.

.

Katarina StoparKatarina Stopar (1987) je rojena v Ljubljani in trenutno zaključuje študij umetnostne zgodovine in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Kot študentka je izvajala pedagoško-andragoške dejavnosti v Narodni galeriji, leta 2011 pa se je pridružila redakciji za kulturo in humanistične vede Radia Študent. Svoje literarne prispevke objavlja tudi na portalu LUD Literatura, v prostem času pa občasno slika ter rada prebira katerega izmed sodobnih filozofov.

.

1. letnik

Jerko GluščevićJerko Gluščević (1962), rojen v Dalmaciji, živel in študiral na Hrvaškem, 1985. Diplomiral na Arhitekturni fakulteti Univerze v Zagrebu, potem pa živel in delal kot arhitekt na Hrvaškem, v Alžiriji, končno v Sloveniji. Ves ta čas pa strastno spremljal likovno umetnost, književnost, gledališče, film, glasbo, sodobni ples, oblikovanje.

.

Maruša MegličMaruša Meglič (1989), rojena v Ljubljani. Leta 2012 je diplomirala iz slikarstva na ljubljanski Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje. V Pragi je opravljala podiplomsko študijsko izmenjavo na Akademiji za umetnost, arhitekturo in oblikovanje. Sodelovala je na skupinskih razstavah tako doma kakor v tujini. Za seboj ima tudi prvo samostojno razstavo v Bežigrajski galeriji 1. Trenutno zaključuje magisterski študij na ljubljanski Akademiji. Živi in dela v Ljubljani

.

Lili Anamarija NoLili Anamarija No, študentka Akademije za likovno umetnost in oblikovanje v Ljubljani, Oddelek slikarstvo. Na kuratorsko znanje gledam kot na komplementarni in nujni del integritete sodobnega vizualnega umetnika.
Vedno bom ravnala v dobro in v interesu Umetnosti ter v skupno dobro.

.

Domen OgrajenšekDomen Ograjenšek je absolvent filozofije na Filozofski fakulteti v Ljubljani in recenzent likovne umetnosti na Radiu Študent. Objavlja v revijah Tribuna, Šum in drugje. V svojem raziskovanju se giblje med nemško klasično in sodobno francosko filozofijo, iščeč njune kontinuitete in prelome ter njihov pomen za sodobne umetniške prakse.

.

Aljaž PlosAljaž Plos (1988), rojen v Postojni, živi pa v Starem trgu pri Ložu. Po poklicu je gastronom. Kalil se je v več hotelskih restavracijah višje kategorije v Ljubljani in na Bledu. Že zgodaj je bil primoran začeti delati in se samostojno preživljati. Pred izučitvijo v glavnega kuharja je delal številne stvari, od gozdarskih, proizvodnih in administrativnih del. Spremlja sodobno umetnost in ob delu študira novinarstvo. Zanima ga kritika. Pred študijem novinarstva je študiral fiziko, kar pa je zaradi pomanjkanja časa in želje po ustvarjalnosti opustil. V srednjem izobraževanju je obiskoval klasični oddelek Gimnazije Poljane. Pred tem je obiskoval Osnovno šolo Heroja Janeza Hribarja.


Miha PoljakMiha Poljak (1979), rojen v Ljubljani. Na Filozofski fakulteti v Ljubljani je študiral dvopredmetni študij sociologije kulture in filozofije. V okviru podjetja Studia Černe je skrbel za organizacijo likovnih razstav tako s tujimi kot slovenskimi avtorji. Trenutno je urednik spletnih strani, ukvarja se z digitalnim trženjem, razvojem produktov in iskanjem novih paradigem.

.
Scroll up