sodelovanje

iskanje

Svet umetnosti
novice

Umetniški visokošolski izobraževalni programi

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15
2. letnik (jesen 2015/pomlad 2016)

Umetniški visokošolski izobraževalni programi
Okrogla miza

Četrtek, 22. oktober 2015, ob 19.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana


Gostje: Žiga Kariž (Akademija za likovno umetnost in oblikovanje – Univerza v Ljubljani), Miran Mohar (A.V.A. – Akademija za vizualne umetnosti), Rene Rusjan (Visoka šola za umetnost – Univerza v Novi Gorici) in Dubravka Duba Sambolec (umetnica, profesorica).

Moderatorka: Simona Žvanut


(vec…)

Leto 15,novice,  15. 10. 2015

Začel se je drugi letnik Sveta umetnosti

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15
2. letnik (jesen 2015/pomlad 2016)

Z oktobrom 2015 začenjamo z drugim letnikom šole za kustose in kritike sodobne umetnosti Svet umetnosti.


V drugi letnik (2015/16) je napredovalo sedem udeležencev, ki so bili izbrani na podlagi predstavitve virtualnih razstav in dela v prvem letniku (2014/15).
To so Petra Bole, Nina Jesih, Hana Ostan Ožbolt, Miha Poljak, Mojca Sfiligoj, Katarina Stopar in Zala Kurinčič. Vsem čestitamo in jim želimo uspešno delo!
(vec…)

Leto 15,novice,  13. 10. 2015

Barbara Borčić sodeluje na mednarodnem seminarju Mediacije umetnosti

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15
2. letnik (jesen 2015/pomlad 2016)

Petek, 23. 10. 2015, od 11. do 16.30 ure
Koroška galerija likovnih umetnosti, Glavni trg 24, Slovenj Gradec


V Koroški galeriji pripravljajo seminar z naslovom Mediacije umetnosti. Na seminar so vabljeni pedagogi, strokovni delavci in kustosi, predavanja bodo zaradi vpetosti seminarja v mednarodni projekt potekala v angleškem jeziku in bodo odprta tudi za širšo javnost.
(vec…)

Analize umetnin z razstave NSK od Kapitala do kapitala. Neue Slowenische Kunst – dogodek zadnjega desetletja Jugoslavije

NSK od Kapitala do kapitala. Neue Slowenische Kunst – dogodek zadnjega desetletja Jugoslavije
11. 5.–16. 8. 2015, Moderna galerija Ljubljana
Kustosinja: Zdenka Badovinac


Prva pregledna razstava umetniškega kolektiva NSK, osredotočena na osemdeseta leta, je bila priložnost, da se tudi mlajša generacija akterjev sodobne umetnosti pobliže seznani z njihovimi koncepti, strategijami, postopki in metodami ter premisli in reflektira razstavljena dela. Proti pričakovanjem pa ta obsežna razstava ni sprožila prav veliko analitičnih premislekov, če upoštevamo odziv v tukajšnjih medijih. Prej so se množile splošne reakcije, ki so pogosto izražale partikularne interese in se bolj ali manj ukvarjale z vnaprejšnjimi predsodki do kolektiva ali posamičnih skupin. Tudi zato se zdijo teksti študentov šole Svet umetnosti še toliko bolj dragoceni. Zaradi poletnih počitnic so žal teksti nared šele po zaključku razstave. Pa nič za to.

Barbara Borčić, mentorica


Objavljamo pet tekstov, ki segajo od umetnostnozgodovinske ali družbenokritične analize do doživljajskega pogleda:naslednja stran >>