sodelovanje

iskanje

Svet umetnosti
novice
Leto 15,novice,  17. 7. 2015

Celostno kuriranje 2 / Curating–In–Depth 2: Manila, Filipini

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15

28. 7.–7. 8. 2015
Manila, Filipini


Prvi del projekta Celostno kuriranje / Curating-In-Depth, ki ga SCCA-Ljubljana vodi skupaj z organizacijama Planting Rice (Manila) in Kurziv (Zagreb), je sklenjen. Po obisku šestih kuratorjev in kuratork s Filipinov, Mjanmara in Singapurja, ki so se na dvotedenski izmenjavi maja v Sloveniji spoznavali z našo umetniško sceno in njenimi akterji, nadaljujemo z drugo fazo.

Drugi del projekta bo potekal na Filipinih od 28. julija do 7. avgusta 2015. Program tokrat pripravlja partnerska organizacija Planting Rice iz Manile. Program obsega študijski obisk glavnega mesta Filipinov, na katerem se bodo sodelavci SCCA-Ljubljana, Barbara Borčić, Dušan Dovč, Miha Kelemina in Simona Žvanut, ter predstavnica partnerske organizacije Kurziv Antonija Letinić seznanili s filipinsko sodobno umetnostjo in organizacijami ter umetniki, ki delujejo na področju sodobne likovne in novomedijske umetnosti in so stacionirani v glavnem mestu Manili. Gostitelji nas bodo popeljali po referenčnih umetniških prostorih v Manili in pripravili javni program, ki bo vključeval oglede razstav, predavanje, okroglo mizo in diskusijo.
(vec…)

Leto 15,novice,  16. 7. 2015

The Exhibition Book Borge Kantürka zdaj brezplačno na spletu

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15

Z veseljem naznanjamo, da je v produkciji Sveta umetnosti, šole za kustose in kritike sodobne umetnosti izšla naša nova publikacija Borga Kantürk the Exhibition Book!

http://issuu.com/borgakanturk/docs/borgakanturk-memoryresearchoffice-e

Publikacija The Exhibition Book je plod večletnega sodelovanja med turškim umetnikom Borgo Kantürkom in kuratorkama Sašo Nabergoj in Simono Žvanut. Njegovo samostojno razstavo Raziskovanje spomina: Zgodovine.Vaje.Zgodbe.Ponovitve v Galeriji Škuc, s katero se je umetnik prvič predstavil v slovenskem prostoru, so v sklopu 15. letnika Sveta umetnosti pripravili udeleženci šole.

Prijavite se v spletno platformo issuu in pretočite ter natisnite svoj izvod knjige The Exhibition Book.

Leto 15,novice,zgodilo se je,  14. 7. 2015

Kuratorsko mapiranje: Pregled sodobne ljubljanske umetniške scene

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15
1. letnik (oktober 2014–junij 2015)

Obisk študentov Bard College
1.–3. 6. 2015


V juniju 2015 smo pripravili pregled ljubljanske umetniške scene za študente prvega letnika diplomskega študija na Bard Centre for Curatorial Studies, New York, ki ga vodi Paul O’Neill.


(vec…)

Leto 15,novice,zgodilo se je,  29. 6. 2015

Potopitev kot kuratorska praksa

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15
1. letnik (oktober 2014–junij 2015)

Obisk kuratorjev iz jugovzhodne Azije

3.–16. 5. 2015


Curating-In-Depth, Part 1: Ljubljana

Prva faza projekta Curating-In-Depth, ki ga pripravljamo z organizacijama Planting Rice in Kurziv, je sklenjena. Šest kuratorjev in kuratork s Filipinov, Mjanmara in Singapurja se je na dvotedenski izmenjavi v Sloveniji srečalo s številnimi kuratorji, kuratorkami, umetniki in umetnicami ter se seznanilo z delovanjem številnih umetnostnih institucij. Celovita izmenjava je prinesla številna spoznanja o podobnostih in razlikah med regijama.

Sidd Perez, udeleženka projekta je za spletno stran culture360 prispevala besedilo Immersion as curatorial practice | Southeast Asian curators experience Slovenia, kjer je strnila vtise o slovenski kulturno-umetniški sceni.

Curating-In-Depth

VEČ O PROJEKTUnaslednja stran >>