Udeleženci šole 2011/2013

1. in 2. letnik


Maja Alibegović (1987)
Rojena v Ljubljani. Od leta 2006 se izobražuje na Akademiji za likovno umetnost in oblikovanje na oddelku za industrijsko oblikovanje. Leta 2011 je bila na študijski izmenjavi na Švedskem (HDK- Högskolan för Design och Konsthantverk in HFF- Högskolan för fotografi, Göteborg). Ukvarja se predvsem s fotografijo, svoja dela je predstavila na razstavi izbranih študentskih del Oko za oko (2009, 2010). Njene fotografije so nominirane za mednarodno študentsko nagrado Essl Art Award (Moderna galerija Ljubljana, 2011), istega leta je tudi drugouvrščena na Emzinovi Fotografiji leta (Cankarjev dom, 2011). S prijatelji je leta 2009 ustanovila petčlanski kolektiv driskoteka in se tako aktivno vključila v klubsko sceno. V svoje dogodke poleg glasbe vključujejo tudi scenografijo, kostumografijo, fotografijo in video. Leta 2009 in 2010 je bila zaposlena pri švedski oblikovalski agenciji No picnic, kjer je pisala članke o novih smernicah v oblikovanju, modi in umetnosti v Sloveniji. Trenutno zaključuje študij in pripravlja nekaj novih projektov s področja fotografije.


Maja Antončič (1983)
Rojena v Celju. Diplomirala na dvopredmetnem študiju umetnostne zgodovine in bibliotekarstva, informacijske znanosti in knjigarstva na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od oktobra 2011 obiskuje šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti Svet umetnosti na SCCA–Ljubljana. Zaposlena je kot kustosinja v Centru sodobnih umetnosti Zavoda Celeia Celje.


Lenka Đorojević (1982)
Rojena v Nikšiću, Črna Gora. Diplomirala leta 2008 na Akademiji za likovnu umjetnost v Trebinju, Bosna in Hercegovina. Istega leta se je dodatno izobraževala na International Summer Academy v Salzburgu. Zaključuje magistrsko delo na ALUO v Ljubljani, hkrati je zaključila tudi dva letnika izbirnega predmeta scenografije na AGRFT v Ljubljani. Razstavlja v Sloveniji in tujini. S scenografijami sodeluje tudi v gledališki produkciji.


Jasna Jernejšek (1982)
Zaključuje znanstveni magisterij Komunikologije na Fakulteti za družbene vede. Drugače diplomirana kulturologinja se je v okviru podiplomskega študija izobraževala tudi na Hacettepe University v Turčiji. Teoretično in praktično se ukvarja s fotografijo, ki jo zmeraj znova navdušuje in h kateri se, obogatena z znanji iz različnih področij, vedno znova vrača ter jo tako poglablja in nadgrajuje.


Miha Kelemina (1985)
Diplomiral na enopredmetnem študiju umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (2010). Leta 2011 se je vpisal v Svet umetnosti, šolo za kuratorje in kritike sodobne umetnosti, ki deluje v okviru Zavoda za sodobno umetnost, SCCA – Ljubljana. Končal je tudi dodatno izobraževanje v projektnem menedžmentu na tečaju Vodja projekta. Je ustanovni član kolektiva OFFTIR, društva za vizualno in zvočno umetnost, s katerim se je predstavil na U3, 7. Trienalu sodobne slovenske umetnosti. Od leta 2013 je tudi sodelavec Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, kjer je urednik oddaje Art-Area.


Nina Skumavc (1986)Rojena na Jesenicah. Diplomirala na oddelku za umetnostno zgodovino na Filozofski Fakulteti v Ljubljani. Od konca srednje šole in med študijem je sodelovala pri arheoloških izkopavanjih, pri restavratorskih delih in z Muzeji Radovljiške občine. Med leti 2007 in 2010 je delala kot prostovoljka pri AKD Izbruh v Kranju, nato pa od leta 2009 do 2011 sodelovala pri ustanovitvi in prostovoljnem delu KUD-a Subart v Kranju. Trenutno sodeluje pri projektu dokumentiranja in ovrednotenja zbirke Galerija Miklova hiša v Ribnici.


Denis Volk (1968)Rojen v Šempetru pri Gorici. Zaključil je formalno izobrazbo na področju zdravstva. Življenjske okoliščine in mnogoteri interesi za različna področja so mu prinesli znanja in izkušnje od psihoterapije, zlatarstva, pa vse do likovne umetnosti in oblikovanja. Je reden spremljevalec umetniških dogodkov z velikim zanimanjem za slovensko slikarstvo 20. stoletja.


Do marca 2013

Amalija Stojsavljević (1984)
Rojena v Pančevu. Diplomirala na Oddelku za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete v Beogradu. S kritikami in razstavami aktivno sodeluje na sodobni umetniški sceni Bosne in Hercegovine.


 

1. letnik


Darija Kovačič (1974)
Rojena v Ljubljani. Leta 2002 diplomirala na oddelkih za zgodovino in umetnostno zgodovino na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je v Mestni knjižnici Grosuplje, kjer vodi tudi galerijo. V prostem času veliko bere, spogleduje pa se tudi s slikanjem in fotografijo.


Nina Sotelšek (1982)
Rojena v Brežicah, trenutno živi v Krškem. Po končanem šolanju na Srednji šoli za oblikovanje in fotografijo (smer fotografija) je nadaljevala enopredmetni študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Po diplomi se je zaposlila v Mestnem muzeju Krško. Sodeluje tudi pri organizaciji razstav v Galeriji Krško.

Scroll up