Miha Kelemina: Seminar Kritika

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


Seminarja Kritika in Analiza umetniškega dela sta nasledila Seminar iz pisanja, ki smo ga vpeljali v sedmem letu šole (2003/2004), da bi zapolnili vrzel v teoretski in kritiški refleksiji ter spodbudili pisanje o sodobnih umetniških praksah, iniciirali nove diskurze, metode zapisovanja in zgodovinjenja umetniških praks.

Seminar traja dve šolski leti in je namenjen seznanjanju z različnimi žanri pisanja, udeleženci in udeleženke pa bodo kalili v pisanju kritik, refleksij in recenzij razstav, ki si jih bomo ogledali.


Miha Kelemina (1985)
Kritik, kurator, od leta 2016 samozaposlen v kulturi. Diplomiral na enopredmetnem študiju umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani (2010). Leta 2011 se je vpisal v Svet umetnosti, šolo za kuratorje in kritike sodobne umetnosti, ki deluje v okviru Zavoda za sodobno umetnost, SCCA – Ljubljana. Po končanem izobraževanju je na SCCA-Ljubljana delal v arhivu in knjižnici, pozneje je bil sodelavec Postaje Diva, portala za video umetnost in koordinator Sveta umetnosti ter razstavno-raziskovalnega programa Studio 6. Končal je tudi dodatno izobraževanje v projektnem menedžmentu. Je ustanovni član kolektiva OFFTIR, društva za vizualno in zvočno umetnost in sodelavec Redakcije za kulturo in humanistične vede Radia Študent, kjer je urednik oddaje Art-Area. Je tudi sodelavec projekta VideoWall, urbane video galerije, ki na Židovski ulici v Ljubljani vsakih štirinajst dni predstavi novo video zanko.


Seminar podpira Zaklada Kultura nova v okviru programskega razvoja skupnih platform v JV Evropi.