Petja Grafenauer: Delavnica podrobnega branja

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


Na delavnici se bodo udeleženci in udeleženke z metodo natančnega branja spopadli z izbranimi besedili vizualne umetnosti.

Cilj delavnice kritičnega branja umetnostnih besedil je izboljšati razumevanje teorije in kritike moderne in sodobne umetnosti, ki jo bodo udeleženci in udeleženke lahko pozneje uporabili v svoji kritiški, umetnostni in kuratorski praksi.


Fotogalerija (foto: Arhiv SCCA-Ljubljana)


Petja GrafenauerPetja Grafenauer (1976)
Umetnostna zgodovinarka, kuratorka, likovna kritičarka, urednica, publicistka in predavateljica o sodobni umetnosti. Vodja galerije Vodnikove domačije v Šiški. Ukvarja se predvsem s sodobnim slikarstvom in povezovanjem tega z drugimi diskurzi ter zgodovino konstrukcije umetnostnega diskurza 20. in 21. stoletja v regiji. Med leti 2005−2006 je vodila kulturno redakcijo Radia Študent, med 2007 in 2009 je bila kustosinja Galerije Ganes Pratt v Ljubljani. Predava na Oddelku za fotografijo na Visoki šoli VIST, predavala je tudi zgodovino sodobne umetnosti na nekdanji Visoki šoli za umetnost Univerze v Novi Gorici. Kurirala je številne skupinske in samostojne razstavne projekte.