Udeleženci šole: 2. semester

Yasmín BrikYasmín Brik
Čeprav se je rodila v Sloveniji, je Yasmín Martín Vodopivec večino svojega življenja preživela v Španiji. Diplomirala je iz slovanskih jezikov, smer ruski jezik in književnost, na univerzi Complutense v Madridu. Njena profesionalna pot se je začela v slovenski galeriji A+A v Madridu, kjer je delala dve leti. Po daljšem obdobju ki ga je preživela v Rusiji, se je pred dvema letoma vrnila v Slovenijo in postala vodja kulturnega programa Veleposlaništva Španije v Ljubljani. Svoje znanje je nadgradila s podiplomskim študijem iz mednarodnega sodelovanja in kulturnega menedžmenta ter z magisterijem iz menedžmenta kulturnih inštitucij in podjetij univerze v Barceloni.


Ana GroblerAna Grobler
Akademska slikarka Ana Grobler je podiplomska študentka videa na ALUO v Ljubljani. V študijskem letu 2009/10 prejema štipendijo za študij Ministrstva za kulturo. Ana Grobler razstavlja doma in v tujini, za svoje delo je prejela nekaj nominacij in priznanj, sodeluje na mednarodnem feminističnem in queer festivalu Rdeče zore v Ljubljani kot članica selekcije vizualnega umetniškega programa in je asistentka v Galeriji Alkatraz. Leta 2009 je v okviru Rdečih zor v Projektni sobi kurirala prvo razstavo slovenske feministične umetnosti. Je tudi članica projektne skupine Postaja DIVA, digitalni intermedijski video arhiv (SCCA-Ljubljana).


Iva KovačIva Kovač (1983)
Rojena v Splitu. Otroštvo preživela v Mariboru. Leta 2008 je diplomirala na Akademiji likovnih umetnosti v Zagrebu, kjer je prejela nagrado za najboljšo diplomsko nalogo. V času študija je dobila štipendijo na Indiana University of Pennsylvania (ZDA), delala je v Peggy Guggenheim Collection v Benetkah, sodelovala je na delavnici Dana Perjovschija na Summer Academy v Salzburgu. Po študiju je obiskovala eksperimentalni kuratorski program Kustoska platforma v Zagrebu, delala za multimedijalno gledališko skupino Bacači sjenki ter sodelovala na SAP2009 rezidenčnem programu v Republiki Koreji, kjer je skupaj z Elvisom Krstulovićem organizirala serijo predavanj ter izdala časopis in spletno stran Art&Market.


Špela PavliŠpela Pavli (1982)
Diplomirala iz likovne umetnosti, pri prof. Petri Varl, na Pedagoški Fakulteti v Mariboru. Leta 2005 se je udeležila študijske izmenjave na Češkem (Art Centre, Olomouc). Leta 2008 vpisala magistrski študij Teorija in filozofija vizualne kulture na Fakulteti za Humanistične študije v Kopru, pri prof. Alešu Erjavcu. Leta 2009 je uspešno zaključila seminar iz pisanja o sodobni umetnosti (Zavod SCCA – Ljubljana). Ob umetniškem delu, ki je povezan s klasičnimi in novo medijskimi likovnimi tehnikami skozi pisanje in razmišljanje, raziskuje vprašanja o sodobni umetnosti in filozofiji. Trenutno dela kot programska sodelavka v Zavodu za kulturo Delavski dom Trbovlje.


Lara PlavčakLara Plavčak (1987)
Rojena v Celju. Leta 2006 je vpisala enopredmetni študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti in leto kasneje vzporedni študij kulturologije na Fakulteti za družbene vede. V obdobju med 2008 in 2009 je redno pisala za Kinotečnik, poleg tega so njene prispevke do zdaj objavili v reviji Dialogi (2009), v Likovnih besedah (2009) in v Delovi prilogi Pogledi (2010). Od leta 2008 pomaga pri arhivu Zavoda za sodobno umetnost SCCA. Trenutno študira v Ljubljani.

.

Vladimir VidmarVladimir Vidmar (1982)
Rojen na Reki. Diplomiral iz filozofije na Filozofski fakulteti in novinarstva na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. Končuje tudi vzporedni študij umetnostne zgodovine. Od leta 2008 je zunanji sodelavec Mestnega muzeja Ljubljana, udeleževal se je strokovnih stažev v tujini (Peggy Guggenheim Collection). Ukvarja se tudi s prevajanjem.

.

Asta VrečkoAsta Vrečko (1984)
Rojena v Celju. Diplomirala je iz Umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 2009 je vpisala doktorski študij Humanistika in družboslovje – smer umetnostna zgodovina iz slovenske umetnosti tridesetih let prejšnjega stoletja. Ukvarja se s prepleti politike in umetnosti, predvsem jo zanimajo svetovno nazorski pogledi umetnikov ter odraz le-teh na njihovih delih. V času študija je bila članica senata Filozofske fakultete in dve leti predsednica društva študentov umetnostne zgodovine Kunsthisterik. Od leta 2008 obiskuje študijski bralni seminar Transformacije v umetnosti v okviru DPU. Živi in dela v Ljubljani.


Mojca ZaložnikMojca Založnik (1978)
Rojena v Ljubljani. Diplomirala je iz mikrobiologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani in likovne pedagogike na Pedagoški fakulteti v Ljubljani. Zaključuje magistrski študij biologije na Biotehniški fakulteti v Ljubljani, leta 2007 pa je vpisala podiplomski študij slikarstva na ALUO v Ljubljani.