sedmi letnik: 2003/2004 seminar iz pisanja o sodobni umetnosti: urnik / programski sodelavci
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajniki/ce / potovanja / programski sodelavci / razstava /

 
 
podpora

PROGRAMSKI SODELAVCI

MENTORJA

Tadej Pogačar
je umetnik, kustos, predavatelj in pisec, ki deluje na področju sodobne intermedijske in vizualne umetnosti. Je umetniški vodja Centra in Galerije P74 in direktor P.A.R.A.S.I.T.E. Muzeja sodobne umetnosti. Bil je kustos večih razstav, med njimi: 1999 - Okus po mestu(z G. Podnarjem in I. Zabelom, Galerija P74 in Galerija Škuc, Ljubljana; 2001 - Revizije. Slika 70+90, Galerija P74, Ljubljana; 2002 - Intermedijsko, Galerija sodobne umetnosti, Celje. Kot umetnik je od leta 1990 sodeloval na številnih najpomembnejših razstavah sodobne umetnosti doma in tujini, v zadnjih letih na 49. beneškem bienalu, v Centru za nove medije ZKM Karlsruhe; Museo de Arte Carillo Gil v Mexico Cityju, v Central House of Artists v Moskvi, v razstavišču B2 v Lepzigu, v Jyvaeskylae Art Museum na Finskem, na Humboldt Univerzi v Berlinu, v Muzeju Boijmans van Bojningen v Rotterdamu (v okviru Manifeste 2). V Sloveniji je v zadnjih letih večkrat razstavljal v Moderni galeriji v Ljubljani, v Mednarodnem grafičnem likovnem centru v Ljubljani, v Galeriji sodobnih umetnosti v Celju, v Slovenj Gradcu, Novi Gorici itd. Je dobitnik številnih nagrad, med drugim nagrade za performans Franklin Furnace Archiva v New Yorku v letu 2001.

Nevenka Šivavec
Nevenka Šivavec, rojena 1963 v Celju. Diplomirala na Filozofski fakulteti v Ljubljani (primerjalna književnost in umetnostna zgodovina). Od 1989 zaposlena na Zavodu za kulturne prireditve Celje. Od Leta 1994 kustosinja Likovnega salona Celje. Leta 1998 prejela štipendijo ArtsLink - za študijsko izpopolnjevanje na The School of The Art Institute v Chicagu (Curatorial Studies). Od januarja 2003 je sourednica revije Likovne besede.

 

VODITELJICA PROGRAMA

Saša Glavan (1971)
Je študirala umetnostno zgodovino na ljubljanski Filozofski Fakulteti. V letih 1995 - 1997 je sodelovala pri organiziranju, koncipiranju in izvedbi pedagoških delavnic v Moderni galeriji v Ljubljani. V letih 1996 in 1997 je sodelovala pri razstavno-raziskovalnem projektu Ivan Grohar - Bodočnost mora biti lepša v Narodni galeriji in Mestnem muzeju v Ljubljani. Leta 1997 je delovala kot projektna sodelovka umetniškega vodje v Galeriji Škuc v Ljubljani. Od leta 1997 deluje v okviru Sorosovega centra za sodobne umetnosti - Ljubljana, od leta 2000 je asistentka direktorice novega SCCA, Zavoda za sodobno umetnost-Ljubljana.
Objavlja tekste o sodobni umetnosti (katalogi Galerije Škuc, kulturnega centra Metelkova Mesto, strokovne revije M'ars, FlashArt, dnevno časopisje Delo, Večer,...) in deluje kot kustosinja (This is your shadow on my wall, ARTilerija Kluže 1999, Onufri - 2. Mednarodna razstava sodobne umetnosti v Narodni galeriji v Tirani,...).

 

KOORDINATOR PROGRAMA

Jani Pirnat (1974)
Diplomiral iz umetnostne zgodovine na ljubljanski Filozofski fakulteti. Kot študent fizikalec specializiran za postavljanje razstav in scen: Moderna galerija Ljubljana; U3 (2000), Ulf Rollof (Jelka projekt 1995), Gustav Gnamuš (2000), Fran Kraševec (1995), Scene: Festival Ljubljana Križanke npr. (Tango d'Amor, 2001). Občasno zaposlen tudi kot vodič po razstavah in galerijah, (mdr. Leonardo da Vinci, 2000, Andy Warhol, 2001). V okviru tečaja Scca po naročilu Tadeja Pogačarja izpeljal izvedbo fotografske razstave Viktorja Rebernaka 'Prosojni Miti' v galeriji P74 leta 2001. Zaposlen na SCCA-Ljubljana kot koordinator projektov.

 

SVETOVALKA ŠOLE

Barbara Borčić (1954) 
Umetnostna zgodovinarka in anglistka. Direktorica Zavoda za sodobno umetnost SCCA--Ljubljana. Umetniški vodja ljubljanske Galerije Škuc (1982--1985). Na področju sodobne umetnosti deluje kot kustosinja, publicistka, urednica in avtorica knjig s statusom samostojne ustvarjalke na področju kulture. Prejemnica priznanja Izidorja Cankarja (2005). Članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT.