Vpis v šolo Svet umetnosti – Rok za prijavo podaljšan do 15. januarja

Šola Svet umetnosti letos beleži dvajseto obletnico obstoja, postaja iz leta v leto kompleksnejša in poskuša sistematično vzpostavljati ravnovesje med umetniškimi in kuratorskimi praksami. Po krajšem premisleku in refleksiji se januarja 2017 vračamo s prenovljenim programom. Vse, ki jih zanima delo kuratorja in kritika, vabimo k vpisu. Rok za prijavo je podaljšan do 15. januarja!

 

Učni program: predavanja, seminarji in moduli, delo v praksi

Izobraževanje poteka dve leti in je razdeljeno na dva letnika.

Prvi letnik (januar–junij 2017) je posvečen pridobivanju umetnostnozgodovinskih, teoretskih in metodoloških znanj, udeleženci in udeleženke pa se bodo kot asistenti preizkusili pri pripravi dveh razstav sodobne umetnosti. Ob koncu prvega letnika morajo vsi udeleženci pripraviti virtualno razstavo, na podlagi te in uspešnega dela v prvem letniku je izbrana manjša skupina udeležencev, ki napredujejo v drugi letnik.

Drugi letnik (september 2017–junij 2018) je namenjen snovanju končne razstave in preizkušanju v praksi.

Redna tedenska izobraževalna srečanja potekajo ob četrtkih med 16.00 in 19.30 uro v Projektni sobi SCCA na Metelkovi 6 v Ljubljani. Učni program šole je predstavljen tukaj.

 

Komu je šola namenjena?

Vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in teorije, ne glede na izkušnje, starost in izobrazbo. Šolski program je interne narave in je namenjen skupini udeleženk in udeležencev, ki je izbrana na podlagi javnega razpisa. Izbranih bo predvidoma 10 udeležencev.

Šolnina

  1. letnik (januar–junij 2017): 350 EUR za študente, brezposelne in samozaposlene v kulturi, 400 EUR ostali.
  2. letnik (september 2017–junij 2018): 500 EUR

Nudimo možnost plačila na obroke.

 

Prijava

Če bi se želeli priključiti 16. generaciji udeležencev šole, do 15. januarja 2017 izpolnite elektronsko prijavo in ji priložite svoj življenjepis, motivacijsko pismo in kratko refleksijo razstave sodobne umetnosti (kritika, recenzija ali poročilo; do največ 5.000 znakov brez presledkov). Kandidate in kandidatke, ki se bodo na podlagi poslanega gradiva uvrstili v ožji izbor, bomo povabili na razgovor.

Dodatne informacije:

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje: Lara Plavčak, lara.plavcak@scca-ljubljana.si, tel: 01 431 83 85 (tor.–čet., 10.00–16.00)

 

Vabljeni k vpisu!