Vpis

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki je v letu 2017 zabeležila dvajseto obletnico obstoja, postaja iz leta v leto kompleksnejša in poskuša sistematično vzpostavljati ravnovesje med umetniškimi in kuratorskimi praksami. Leta 2017 smo se po krajšem premisleku in refleksiji vrnili s prenovljenim programom, z vabilom za vpis v 17. generacijo šole pa se vračamo jeseni leta 2018.

Šola je namenjena vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in teorije, ne glede na izkušnje, starost in izobrazbo. Šolski program je interne narave in je namenjen skupini udeleženk in udeležencev, ki je izbrana na podlagi javnega razpisa.

Program je sestavljen iz dveh letnikov: prvi letnik (januar–junij 2017) je posvečen pridobivanju umetnostnozgodovinskih, teoretskih in metodoloških znanj, udeleženci in udeleženke pa se bodo kot asistenti preizkusili pri pripravi dveh razstav sodobne umetnosti; drugi letnik (september 2017–junij 2018) je namenjen snovanju končne razstave in preizkušanju v praksi.

Ob koncu prvega letnika udeleženci pripravijo virtualno razstavo, na podlagi te in uspešnega dela v prvem letniku je izbrana manjša skupina udeležencev, ki napredujejo v drugi letnik.

Redna srečanja potekajo ob četrtkih med 16. in 19.30 uro v Projektni sobi SCCA na Metelkovi 6 v Ljubljani.

Vpis v 16. generacijo šole (2017–2018)

Če bi se želeli priključiti 16. generaciji udeležencev šole, vas prosimo, da do 15. januarja 2017 pošljete izpolnjeno elektronsko prijavnico, svoj življenjepis, motivacijsko pismo in kratko refleksijo razstave sodobne umetnosti (kritika, recenzija ali poročilo; do največ 5000 znakov brez presledkov). V primeru, da imate težave z elektronsko prijavo, lahko oddate prijavo tudi na e-naslov lara.plavcak@scca-ljubljana.si ali jo pošljete po pošti na naslov: SCCA–Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana.

Kandidate in kandidatke, ki se bodo na podlagi poslanega gradiva uvrstili v ožji izbor, bomo povabili na razgovor, ki bo 17. januarja 2017.

Šolnina

  1. letnik (januar–junij 2017) 350 EUR
  2. letnik (september 2017–junij 2018) 500 EUR

Možno je plačevanje na obroke.

 

Vabljeni k vpisu!