Angela Harutyunyan: Coming to You Not to Be With You

by

Laboratorij kuratorskih praks
2008/2009
Letnik 12

Predavanja Kuratorske prakse 3

Performativna refleksija o dogodku queer umetnosti

Četrtek, 14. januar 2010, ob 19. uri
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana


Predavanje Angele Harutyunyan se bo ukvarjalo z refleksijo dogodka queer umetnosti Coming to You Not to Be With You, ki je bil organiziran leta 2008 v Erevanu, Armenia, v okviru aktivnosti mreže Women-Oriented-Women.
Z (raz)graditvijo specifičnih prostorskih razvrstitev del znotraj danega prostora bo predavateljica izvedla tako imenovano “topografsko kuratorstvo”. S takšno (raz)graditvijo želi dokazati emancipacijski potencial združevanja estetske skupnosti.

Predavanje bo pospremila predstavitev vizualnih materialov, vključno z video deli. Na koncu predavanja bo predavateljica odprla razpravo o tem, ali je z estetiko mogoče učinkovito artikulirati politiko (napačnega) prepoznavanja, ne da bi pri tem zapadli v politiko identitete.

Queering Yerevan

Queering Yerevan


Angela HarutyunyanAngela Harutyunyanje pred kratkim doktorirala na University of Manchester. Trenutno dela kot gostujoča profesorica umetnostne zgodovine in kot direktorica umetniškega programa na American University v Kairu. Je članica AICA-Armenia in soorganizatorka vsakoletne Mednarodne poletne šole za mlade kuratorje v Erevanu. Kurirala je številne samostojne in skupinske razstave sodobne armenske umetnosti, vodila številne seminarje, delavnice in predavanja kot gostujoča predavateljica in kuratorka v številnih mednarodnih akademskih in umetniških kontekstih. Uči na tečajih, ki so povezani z zgodovino in teorijo moderne in sodobne umetnosti.

Scroll up