Četrta Poletna kuratorska šola v Erevanu

by

Laboratorij kuratorskih praks
2007/2008
Letnik 11

27. julij-2. avgust 2009
Erevan, Armenija


Četrta Poletna kuratorska šola v Erevanu (od 27. julija do 2. avgusta 2009), ki jo tako kot vsako leto pripravlja Združenje armenskih likovnih kritikov (NAAC), letos izpostavlja temo kolaborativnih kuratorskih praks v času globalnega umetnostnega trga.

Svet umetnosti, šola za sodobno umetnost, z združenjem redno sodeluje pri pripravi programov ali predlogu udeležencev iz Slovenije.

Letošnja edicija šole se osredotoča na vprašanja ekonomije umetnosti in izobraževanja na področju kuratorskih praks; na kritično izobraževanje in nove modele raziskovanja; na vlogo in pozicijo kuratorja kot producenta.

Med povabljenimi predavatelji in mentorji so med drugimi Viviana Chechia, kuratorica in raziskovalka na Ministrstvu za zunanje zadeve Slovaške; Nat Muller, kuratorica in kritičarka iz Roterdama; Clementine Deliss, kuratorica, kritičarka, publicistka in raziskovalka iz Londona; Malcolm Miles, profesor teorije kulture na univerzi v Plymouthu; Aras Ozgun, medijski umetnik in profesor digitalnih medijev na New School University v New Yorku; Lali Partenava, kuratorica in raziskovalka iz Tbilisija; Joanna Sokolowska, umetnostna zgodovinarka in kuratorica iz Varšave; Marko Stamenkovič, kurator iz Beograda.


Dodatne informacije o Poletni kuratorski šoli

Scroll up