Delavnica Mozaik v sklopu projekta S(v)odobnost

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | S(V)ODOBNOST


Pedagoge in pedagoginje vabimo na brezplačno delavnico Mozaik sodobnih umetnosti, ki bo v AKC Metelkova mesto v torek, 17. septembra, v sredo, 23. oktobra, v petek, 15. novembra, in v sredo, 11. decembra 2019, vsakič med 16. in 17.30 uro.

Mozaik sodobnih umetnosti je interdisciplinaren izobraževalni program kulturno-umetnostne vzgoje s področja sodobnih umetnosti, strukturiran kot pedagoško-didaktičen hibrid med: vodenim ogledom umetnin in razstavnih prostorov, analizo treh izbranih sodobnih umetniških del in predstavitvijo umetniških kontekstov in kulturno-produkcijskih organizacijskih modelov.

Uporablja metodologije: strukturiranega predavanja, diskusije, dejavne participacije udeležencev (dejavnega asociiranja), ludističnih strukturnih postopkov, kakršni so značilni tudi za ustvarjalne procese v sodobnih umetnostih, terensko pedagogijo (ekskurzija, ogled) in izmenjavo odzivov med udeleženci in snovalci. Delavnica je zasnovana inkluzivno, tako da je dostopna različnim starostnim skupinam, in sloni na dinamičnem pedagoškem pristopu so-poučevanja.

Število udeležencev in udeležnk je omejeno na 15 ljudi (na posamezno delavnico). Na eno od jesenskih delavnic se lahko že sedaj prijavite prek naslova: svodobnost@gmail.com. Prosimo, da v “zadevi” navedete termin, na katerega se prijavljate.


V projektu S(v)odobnost – svoj potencial razvij skozi sodobno umetnost pet organizacij s področja sodobne umetnosti razvija programe kulturno-umetnostne vzgoje, namenjene mladim med 14. in 20. letom starosti. Sodelujoča društva in zavod s projektom nagovarjamo tudi pedagoško osebje, ki želi svojim učenkam in učencem približati sodobne umetniške prakse ter prostore, v katerih je te prakse mogoče izkusiti.

Delavnica Mozaik sodobnih umetnosti, foto: arhiv SCCA-Ljubljana


Partnerji: SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana, Društvo za promocijo žensk v kulturi – Mesto žensk, Kulturno umetniško društvo Mreža, Društvo ŠKUC, Umetniško društvo Nomad Dance Academy Slovenija

Podpora: Ministrstvo za javno upravo

Scroll up