Delavnica pisanja besedil za umetnice in umetnike

by

Spletna delavnica
Ponedeljek, 20. 12. 2021, 17.00
Rok za prijavo: 15. 12. 2021


Al’ prav se piše prešernova al’ Prešernova nagrada? Odgovor na to in podobne zagate bomo našli na delavnici besedil za umetnice in umetnike. Pobliže si bomo ogledali najpogostejša besedila, kot so življenjepis, opis dela/projekta ali izjava, ki jih morajo umetnice in umetniki na profesionalni poti pripraviti sami. Govorili bomo, kako ta besedila prilagoditi različnim kontekstom, npr. za portfelj, prijavo na razpis ali razstavo.

Delavnico pripravlja Galerija DobraVaga v sodelovanju z SCCA-Ljubljana, v okviru katerega že 25. leto poteka tudi Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti. Mentorica in mentor delavnice bosta sodelavca šole Lara Plavčak in Miha Kelemina.

Delavnica bo potekala na spletu, na njej pa bomo na osnovi poslanih besedil predstavili smernice pri pisanju, se dotaknili nekaterih pogostih dilem ter udeležencem in udeleženkam pomagali besedila izboljšati.

Število mest je omejeno. Delavnica je prvenstveno namenjena mladim umetnicam in umetnikom, a so dobrodošli tudi drugi profili poklicev v sodobni umetnosti, ki se srečujejo s pisanjem.


PRIJAVA

Prijava naj vsebuje:

  • ime in priimek,
  • besedilo (oz. besedila) za delavnico, ki je lahko kratek življenjepis, opis dela/projekta, izjava umetnika ipd.

Prijave na: urska.aplinc@dobravaga.si.

Delavnica bo trajala dve do tri ure.

Rok za prijavo: 15. 12. 2021


Organizacija: Kino Šiška/DobraVaga in Svet umetnosti/SCCA-Ljubljana.

             

Scroll up