Delavnica pisanja besedil za umetnice_ke

by

Svet umetnosti | 19. generacija | Seminar iz pisanja


Spletna delavnica
Torek, 25. 4. 2023, 17.00
Rok za prijavo: 20. 4. 2023


Al’ prav se piše prešernova al’ Prešernova nagrada? Odgovor na to in podobne zagate bomo našle_i na delavnici pisanja in urejanja besedil za umetnice_ke. Pobliže si bomo ogledale_i besedila, kot so življenjepis, opis dela/projekta ali izjava umetnice_ka, ki jih morajo avtorice_ji na svoji profesionalni poti pogosto pripraviti same_i. Govorile_i bomo, kako ta besedila prilagoditi različnim kontekstom, npr. za portfelj, prijavo na razpis ali razstavo.

Delavnica bo potekala na spletu, na njej pa bomo na osnovi prispelih besedil nagovorile_i smernice pri pisanju, se dotaknile_i nekaterih pogostih dilem ter udeleženkam_cem pomagale_i izboljšati poslana besedila.

Delavnica je prvenstveno namenjena mladim umetnicam_kom, a so dobrodošli tudi drugi profili mlajših delavk_cev v sodobni umetnosti, ki se srečujejo s pisanjem tovrstnih besedil.

Delavnica je brezplačna, potekala bo v slovenskem jeziku in trajala približno uro in pol do dve uri. Število mest je omejeno.

Delavnico pripravljata Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki jo letos obiskuje že 19. generacija, in galerija DobraVaga. Mentorica delavnice bo Lara Plavčak, kuratorka sodobne umetnosti in sovodja šole Svet umetnosti, ki deluje pod okriljem zavoda SCCA-Ljubljana.


PRIJAVA

Prijava naj vsebuje:

  • ime in priimek,
  • eno do dve besedili za delavnico, lahko kratek življenjepis, opis dela/projekta, izjava umetnice_ka ipd.

Prijave na: ajda.kocutar@dobravaga.si.

Rok za prijavo: 20. 4. 2023


Organizacija: SCCA-Ljubljana/Svet umetnosti, Kino Šiška/DobraVaga
Podpora: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

                                 

Scroll up