Domen Ograjenšek: Delavnica kreativnega pisanja

by
Svet umetnosti | 19. generacija

29. 2.–1. 3. 2024 (četrtek, 17.30–19.00; petek, 16.00–19.00)
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

V sklopu šole Svet umetnosti prirejamo dvodnevno Delavnico kreativnega pisanja z Domnom Ograjenškom, ki bo potekala med 29. 2. in 1. 3. 2024 in vključuje dve srečanji. Delavnica je namenjena razmišljanju in skupinskem pogovoru o možnostih besedil, ki nas obdajajo in pisanju samem.

Prvo srečanje (29. 2.) bo namenjeno prebiranju krajših besedil (slovenska, angleška), ki jih bo predhodno poslal izvajalec delavnice, dobrodošli pa so tudi predlogi udeleženk_cev, ki jih lahko posredujete na tia.cicek@scca-ljubljana.si do 23. 2. 2024. Priprave na delavnico niso potrebne, saj bomo besedila v skupini prebirali skupaj.

Drugo srečanje (1. 3.) bo namenjeno izključno branju in skupinskemu feedbacku vaših kuratorskih, esejističnih, fikcijskih itd. besedil v slovenščini ali angleščini, ki jih boste prinesli s seboj (krajša besedila, deli besedil, uvodi, zaključki itd. – dolžina ok. 1 str.). Besedila lahko napišete po prvem srečanju, ali s seboj prinesete besedilo, na katerem že dlje časa delate, ali pa je bilo že objavljeno.

Delavnica je interna. Udeležba in krajše besedilo drugega srečanja sta obvezna za vse udeleženke_ce 19. generacije šole Svet umetnosti.

Foto: Domen Pal/Aksioma

Domen Ograjenšek je pisec, kurator in kritik sodobne vizualne umetnosti. Je nekdanji član uredništva ŠUM in njegovega raziskovalnega kolektiva. S predavanji in seminarji je sodeloval z umetnostnimi institucijami kot so Mednarodni grafični likovni center (MGLC Ljubljana), Muzej sodobne umetnosti Metelkova (MSUM), Galerija Škuc, PhaseBook Prague in Mednarodni festival računalniške umetnosti (IFCA). Njegove kritike in eseji so objavljeni v tisku in na spletnih platformah PASSE-AVANT, Artalk, Blok Magazine, Fotograf Magazine, all-over, revija etc., revijah Maska, ŠUM, Borec, časopisu Tribuna in Radiu Študent.

Scroll up