Intermedijska umetnost in kulturna politika

by

Svet umetnosti | Leto 17 | Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti


Okrogla miza
Sodelujoči: Semira Osmanagić, Simon Kardum, Gregor Bulc
Moderatorka: Tjaša Pureber

Sreda, 27. november 2019, 18.00
Trubarjeva hiša literature, Stritarjeva ulica 7, Ljubljana


Na okrogli mizi Intermedijska umetnost in kulturna politika bomo s strokovnjaki in akterji na področju intermedijske umetnosti spregovorili o načinih financiranja na državni in občinski ravni v 90. letih minulega stoletja ter o odzivnosti kulturne politike na novo umetnostno področje in njegovi uveljavitvi v slovenskem prostoru.

Svoja stališča bodo predstavili Simon Kardum, dramaturg, nekdanji umetniški vodja festivala Exodos, programski vodja kulturnega doma v Cerknici in predavatelj na GLIŠ-u v Ljubljani. Do leta 2005 je bil zaposlen na Ministrstvu za kulturo, od ustanovitve je direktor Centra urbane kulture Kino Šiška; Semira Osmanagić, umetnostna zgodovinarka in pisateljica. Na Mestni občini Ljubljana je pristojna uslužbenka za področji vizualne in intermedijske umetnosti; in Gregor Bulc, doktor komunikologije, svobodni raziskovalec in avtor analize o intermedijski umetnosti v Sloveniji, ki jo je opravil skupaj z Nino Žnidaršič. Pogovor bo povezovala Tjaša Pureber, politologinja, novinarka in producentka sodobne umetnosti. Zaposlena je bila na mreži Asociacija, danes pa dela z različnimi kulturnimi ustanovami.


Foto: arhiv SCCA-Ljubljana


Okrogla miza je del cikla Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti, ki ga pripravljata Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti (SCCA-Ljubljana) in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v partnerstvu z revijo ŠUM, Goethe-Institutom Ljubljana, Kulturnim centrom Veleposlaništva Madžarske, Balassijevim inštitutom, Moderno galerijo in Trubarjevo hišo literature.

Program podpirajo: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo, Erste sklad in Zaklada Kultura nova.

                  

Scroll up