LabSUs že poteka (žur danes ob 20:00)

by

LabSUs smo uspešno spravili v njegov kaotično organiziran tok, uradno ob 10:00, zares pa s kofeinskim oživljanem od mrtvih ob 8:00 na jutranjem, začuda svežem sončku pred galerijo – no, v dveh urah smo galerijo dokončno spravili v red, še kako uro kasneje pa naše linuksne računalnike (hvala Kiberpipa) na brezžično valovanje interneta. Na zajtrku se nam je pridružilo več samozaposlenih v kulturi (ali kandidatov za ta, po mnenju nekaterih debeluhov, sila sumljiv in družbeno škodljiv poklic).

LabSUs že poteka LabSUs že poteka LabSUs že poteka

Imeli smo se odlično, pili smo čaj in kavo, smukali jutranje kolačke (hvala Toljen) in višnje (hvala Barbara). Kar nas je prav lepo pripravilo za pogovore o umetnosti.No, bolj iskreno rečeno so nas zjutraj še okupirale bolj organizacijske zadeve, smo pa že popoldne modrovali ob Dialogih (2007, št. 5-6; O kuratorjih in razstavah sodobne umetnosti), kar nas je podžgalo k pokosilnem lenobnem poležavanju na blazinah v galeriji in kontemplaciji ob pomoči tiskanih medijev.

LabSUs že poteka LabSUs že poteka

Veselijo nas prvi pogovori in prvi prvi umetniški deli, ki sta prispeli na naš poziv avtorjem, da na razstavo prinesejo(te) svoja dela (vse do konca LabSUsa!) in da se o njih tudi pogovorimo. Prvenstvo je pripadlo slikarju Berku. No na nek način. Prvo prispevano delo je posledica sila koruptivnega druženja z Ano Hušman na nedavni razstavi v Dubrovniku kjer sva oba bila del rezidenčnega programa za umetnike (da ne omenjam lastnega netransparentnega prehajanja od avtorja do kuratorja 🙂 Prvo delo namenjeno LabSUsu je tako kot posledica tega druženja njena knjižica ‘Ponašajte se kao kod kuće i dobro nam došli!!!!‘, ki turistom razlaga kako mimikrirati v domačina ako se nahajajo v Dubrovniku. Ampak priznam, gre za nepošteno prednost 🙂

Več o vsebini in manj o vzdušju naslednjič (ali tudi ne), naj vas le še povabim danes zvečer v Škuc, ob 20:00 bomo predstavili LabSUs, kar bo toliko prijetneje, saj bo le to potekalo ob rekonstrukciji zgodovinskega Škucovega šanka. Nato se družimo in govorimo o popolnoma pomembnih in popolnoma nepomembnih stvareh v našem življenju. In da, ali je možno narediti otvoritev brez DJ-a? Ne, no vidite. Pridite.

LabSUs že poteka LabSUs že poteka LabSUs že poteka

Jaka Ž.

Scroll up