Napovedujemo: Končna razstava

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


Udeleženke in udeleženec drugega letnika 16. leta šole Svet umetnosti Urška Aplinc, Maja Burja, Anja Guid, Ajda Ana Kocutar, Iza Pevec in Adrijan Praznik pod mentorskim vodstvom kuratorke Alenke Gregorič in umetnika Mirana Moharja snujejo svojo končno razstavo, ki bo rezultat in obenem sklep dvoletnega izobraževanja.

Kuratorska ekipa se od konca minulega leta poglobljeno seznanja z aktualno umetniško produkcijo, obiskuje ateljeje umetnikov in umetnic ter snuje koncept končne razstave. Na številnih delovnih sestankih in na tedenskih kuratorskih srečanjih z mentorjem in mentorico, ki so bila pospremljena z moduli o praktičnem kuratorskem delu, so zasnovali razstavo in njene spremljevalne dogodke. Izbrali so umetnika in umetniško delo, spisali spremno besedilo, v skupinah pa pripravili tehnični načrt in načrt odnosov z javnostmi. Uspešni so bili tudi pri pridobivanju dodatnih finančnih sredstev in razvijanju različnih oblik partnerskih sodelovanj.

V zadnji fazi snovanja projekta kuratorke in kurator razmišljajo o postavitvi umetniškega dela v galerijski prostor, pripravljajo spremljevalni program razstave, zasnovali pa bodo tudi obrazstavno publikacijo. O napredovanju razstavnega projekta, spremljevalnem programu in izidu kataloga vas bomo obveščali na naših spletnih straneh.

Odprtje končne razstave bo v torek, 15. maja 2018, v Galeriji Škuc, razstava pa bo na ogled med 16. majem in 7. junijem 2018.

Vabljeni!


Srečanja kuratorske ekipe v Projektni sobi SCCA.

Kuratorski kolegij v Galeriji škuc, 5. 4. 2018.


Produkcija: SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana / Svet umetnosti
Koprodukcija: Galerija Škuc
Končno razstavo 16. leta Sveta umetnosti podpirata Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije


Sponzorji razstave: Riko, d. o. o., Zavarovalnica Sava, d. d., New Moment d. o. o., Elektro Ljubljana d. d. in Vina PANON
Donatorji in donatorke: Petja Grafenauer, Rebeka Vidrih, Zavod Menuet
Zahvale: MG+MSUM, Mestna galerija Ljubljana, Modri kot

       

Vsem iskreno hvala!

 

Scroll up