Pohvala Sveta umetnosti!

Svet umetnosti – primer dobre prakse izobraževanja in usposabljanja  

Šola za kustose in kritike Svet umetnosti, ki v okviru SCCA–Ljubljana poteka že štirinajsto leto, je bila s projektom Svet umetnosti. Modeli za usposabljanje in sodelovanje v sodobni umetnosti izbrana kot primer dobre prakse vseživljenjskega učenja. Partnerski projekt je potekal od septembra 2010 do junija 2012 v sodelovanju z ECM (magistrski študij kuratorstva v okviru Univerze uporabnih umetnosti na Dunaju), Univerzo Jagiellonski Krakov (podiplomski kuratorski študij) in organizacijo KURZIV (platforma za vprašanja kulture, medijev in družbe, Zagreb).

Partnerstvo je bilo podprto v obliki dotacije programa Vseživljenjsko učenje (partnerstvo Leonardo da Vinci). Javni zavod CMEPIUS, ki izvaja naloge nacionalne agencije programa Vseživljenjsko učenje, je projekt izobraževanja in usposabljanj kustosov in kritikov sodobne umetnosti prepoznal kot primer dobre prakse. In sicer kot enega od dveh iz celotnega nabora odobrenih projektov od leta 2010 do leta 2012!

Pohvale smo veseli, še zlasti, ker smo jo prejeli ravno v času kompleksne prenove programa in izidu obsežnega zbornika šole V precepu kuratorskih praks.

Svet umetnosti je edini program v Sloveniji in širši regiji srednje, vzhodne in južne Evrope, ki je namenjen praktičnemu in teoretičnemu izobraževanju na področju sodobne umetnosti!

Scroll up