Predstavitev programov SCCA na simpoziju o kuratorskih praksah

by

Laboratorij kuratorskih praks
2008/2009
Letnik 12

16. in 17. 9. 2009
Akademija za umetnost, Bergen, Norveška


Barbara Borčić, direktorica SCCA-Ljubljana, svetovalka izobraževalnega programa Svet umetnosti, bo sodelovala na mednarodnem simpoziju o kuratorskih praksah v Bergnu. Simpozij pripravlja Akademija za umetnost, oddelek za kreativno kuratorstvo in njegova voditeljica Sissel Lillebostad. Simpozij je namenjen študentom akademije in teoretikom, kuratorjem in kritikom sodobne umetnosti, ki delujejo bodisi v javnih bodisi v zasebnih kulturnih organizacijah na Norveškem.

Barbara Borčić bo predstavila dvanajstletno zgodovino programa Svet umetnosti, njegove dosežke in mednarodna sodelovanja. Orisala bo razvoj kuratorskih praks v Sloveniji od začetkov v šestdesetih letih prejšnjega stoletja do danes in opozorila na različne vloge in pozicije kuratorja.

Marianne Hultman, direktorica Oslo Fine Art Society, je svoje predavanje naslovila What did I learn in school? Experiences from CuratorLab and its value in the profession as a curator, predavanju pa bo sledila delavnica, na kateri bodo udeleženci izmenjali svoje izkušnje iz koncipiranja in vodenja izobraževalnih kuratorskih programov.

Sarat Maharaj, profesor za vizualno umetnost na Univerzi Lund, bo predstavil svoj pogled na kuratorstvo in izobraževanje.

Udeleženci simpozija se bodo udeležili tudi mednarodne konference Bergen International Biennial Conference 2009, ki bo trajala od 17. do 20. septembra in bo posvečena kritični analizi svetovnih bienalnih prireditev kot sodobnih razstavnih form.

Scroll up