Prenavljamo šolo Svet umetnosti!

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


SVET UMETNOSTI, Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti

Svet umetnosti, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti iz leta v leto postaja bolj kompleksna in sistematično vzpostavlja strokovno izobraževalno platformo za sodobno umetnost, ki je bistvena za sinergije med umetniškimi, kuratorskimi in kritiškimi praksami.

Šola je od leta 1996/1997 prehodila dolgo pot. Iz začetnega nekajmesečnega tečaja se je pod vodstvom Saše Nabergoj postopoma razvila v kompleksno dvoletno šolo, ki je vse bolj vpeta v mednarodne okvirje, izvajamo pa jo s številnimi zunanjimi partnerji. Program prepleta teorijo s prakso in se prilagaja aktualnemu dogajanju v sodobni umetnosti in potrebam vsakokratne generacije.

Šola je v dvajsetih letih delovanja izobrazila številne strokovnjake in strokovnjakinje, ki danes delujejo tako neodvisno kot tudi v številnih razstaviščih, ki predstavljajo sodobno umetnost v Sloveniji in v mednarodnem prostoru.

Po uspešno zaključenem izobraževanju že 15. generacije šole in po dvajsetih letih delovanja si je potrebno vzeti čas za premislek in samorefleksijo. S prenovljenim programom šole se bomo vrnili v letu 2017.

Če bi se želeli priključiti 16. generaciji udeležencev šole Svet umetnosti, spremljajte naše spletne strani, na katerih bomo objavili povabilo k vpisu. Še pred začetkom vpisa v nov letnik pa vas vabimo k obisku jesenskega niza javnih predavanj Kako kritično je stanje kritiškega pisanja?, ki ga pripravljamo v sodelovanju z Društvom Igor Zabel za kulturo in teorijo.

Scroll up