Publikacija ob razstavi Neki piše dostopna na spletu

Studio 6 in Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


Neki piše
Skupinska razstava

2. 3.–2. 4. 2017
Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana


Skupinsko razstavo Neki piše, ki raziskuje združevanje pisane besede in podobe v sodobni likovni produkciji, smo pospremili z izdajo razstavnega kataloga, ki je sedaj v celoti dostopen tudi na spletu. Zasnovala in oblikovala ga je na razstavi sodelujoča umetnica in ustvarjalka umetniških zinov Nevena Aleksovski. V njem najdete obrazstavno besedilo, opise del na razstavi, fotografije postavitev na razstavi, kratke življenjepise umetnikov in umetnic ter odgovore na vprašanja, ki smo jih zastavili avtorjem in avtoricama o njihovi lastni umetniški praksi združevanja podobe in besedila.

Opise del so v sklopu seminarja iz pisanja pripravile udeleženke 16. leta Sveta umetnosti Urška Aplinc, Maja Burja, Anabel Černohorski, Nika Ham, Ajda Ana Kocutar in Iza Pevec. Vprašanja o umetniški praksi združevanja podobe in besedila je pripravila in koordinirala Ajda Ana Kocutar. Publikacijo sta uredila Lara Plavčak in Miha Kelemina.

Povezava do publikacije Neki piše na spletu.


Umetniki in umetnici: Nevena Aleksovski, Maks Bricelj, Mina Fina, Horrid Habits, Bojan Mijatović, Leon Zuodar

Kuratorka razstave: Lara Plavčak

Pri pripravi in izvedbi razstave so sodelovali tudi udeleženke Sveta umetnosti Urška Aplinc, Maja Burja, Anabel Černohorski, Anja Guid, Nika Ham, Ajda Ana Kocutar, Iza Pevec in Nina Tepeš.


Več o razstavi na spletni strani SCCA-Ljubljana.

Scroll up