Razpis za 6. mednarodno poletno kuratorsko šolo v Armeniji

by

The Institutional and Ideological Operation of Transnational Art Event

25. 7.–5. 8. 2011, Erevan, Armenija
Rok prijave: 1. april 2011


Združenje kritikov AICA-Armenia objavlja razpis za 6. mednarodno poletno šolo za kuratorje sodobne umetnosti, ki bo potekala med 25. 7. in 5. 8. 2011 v Erevanu v Armeniji.

Program letošnje poletne šole sestavljajo serija seminarjev, predavanj in diskusij, ki se bodo ukvarjali s preizpraševanjem ekonomskih, političnih in ideoloških temeljev konstrukcije globalnih umetniških dogodkov na eni strani in participacije armenske sodobnoumetnostne scene na drugi strani.

VEČ INFORMACIJ


PRIJAVE

Udeležba na mednarodni šoli je brezplačna (udeleženci si krijejo stroške poti in bivanja). Vsi zainteresirani naj do 1. aprila 2011 pošljejo na naslov: Angela Harutyunyan (angela.harutyunyan@gmail.com) in Taguhi Torosyan (tag.torosyan@gmail.com):

  • CV
  • motivacijsko pismo (cca. 1.000 besed)
  • pisni izdelek (recenzija, kuratorska izjava, kritika (1.500-2.000 besed)

AICA-Armenia udeležencem ne krije potnih stroškov. Glede na kakovost prijave je na voljo omejeno število štipendij za kritje bivanja. Organizatorji potencialne udeležence vzpodbujajo, da se prijavijo tudi na druge vire financiranja. Udeležba na poletni šoli je brezplačna.


SCCA-Ljubljana in Svet umetnosti z združenjem AICA-Armenia redno sodelujeta pri pripravi izobraževalnih kuratorskih programov in praks.

Scroll up