Razpis za prijave na Svet umetnosti, šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti

by

SVET UMETNOSTI, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
2011/2013
Letnik 14

Rok prijave: torek, 11. 10. 2011


Svet umetnosti, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti želi ponuditi bodočim kustosom, kritikom in vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne umetnosti izkušnje in veščine, ki so potrebne za spoprijemanje z različnimi vidiki sveta umetnosti.

Zaradi vedno kompleksnejšega programa, s katerim želimo udeležencem omogočiti pridobitev širšega znanja, smo program šole letos razširili. Prvi semester (november 2011 – junij 2012) bo posvečen pridobivanju umetnostnozgodovinskih, teoretskih in metodoloških znanj. Drugi semester (september 2012 – april 2013) pa kuratorskim in kritiškim študijam in preizkušanju v praksi.

Program šole vključuje širok spekter predavanj, seminarjev, delavnic, raziskovalnega dela, modulov o praktičnem delu kustosa, študijskih ekskurzij doma in v tujini (enodnevne ekskurzije v Graz, Celje in Maribor) in petdnevni v Krakov in Zürich ter prakso v galerijah. Proces sestavljajo: organizacija dogodkov, obiski ateljejev, srečevanja s kustosi, umetniki, teoretiki, pisci ter skupinsko delo pri konceptualiziranju in izvedbi razstave sodobne umetnosti pod mentorskim vodstvom.

Skupina udeležencev bo izbrana na podlagi javnega razpisa. Prijavi se lahko vsak, ne glede na izkušnje, starost in izobrazbo.

Program


Zainteresirani naj pošljejo:

  • izpolnjeno elektronsko prijavnico,
  • svoj življenjepis,
  • motivacijsko pismo,
  • kratko recenzijo razstave sodobne umetnosti (do 40 vrstic)

v elektronski obliki na naslov svetumetnosti@scca-ljubljana.si ali natisnjeno na poštni naslov: SCCA-Ljubljana, Metelkova 6, 1000 Ljubljana.

Kotizacija: 500 evrov.

Kandidati, ki se bodo na podlagi poslanega gradiva uvrstili v ožji izbor, bodo vabljeni na razgovor, ki bo predvidoma 26. in 27. oktobra 2011.

Scroll up