Saša Nabergoj sodeluje na seminarju LOCIS

by

Aktivnosti sodelavcev

Predavanje in diskusija

Petek, 28. 11., in sobota, 29. 11. 2014
The Dock, Carrick on Shannon, Co. Leitrim, Irska


Obveščamo vas o aktivnosti naše sodelavke Saše Nabergoj, ki se bo udeležila mednarodnega seminarja LOCIS na Irskem.

Vodja seminarja in predavatelj: Declan Long, udeleženci: Natalia Cieślak, Dobrila Denegri, Sarah Kim, Joanne Laws, Audrey Keane, Sam Moore, Saša Nabergoj, Seamus Nolan, Joanna Sandell, Anik See, Dominic Stevens, Johan Thurfjell in Aleksandra Wasilkowska


LOCIS

LOCIS je projekt sodelovanja s fokusom na programih umetniških rezidenc, ki ga podpira EU program Kultura in v katerem sodelujejo Leitrim County Council Arts Office; the Centre of Contemporary Art v Torunu, Poljska; in rezidenca Botkyrka, Švedska. LOCIS je nastal z željo, da umetnike seznani z znanjem, viri in priložnostmi za mednarodno sodelovanje. Njegovo poslanstvo je okrepiti možnosti in zavedanje, da se umetniški projekti in prakse lahko vodijo kjerkoli in da se mreženje onkraj meja lahko zgodi med komurkoli.

Dveletni project LOCIS se zaključuje konec novembra 2014 s seminarjem, ki bo predstavil širši kontekst mednarodnega sodelovanja in programov umetniških rezidenc. Spremlja ga pogovor in  razstava LOCAL / LOKALNO, na kateri sodeluje pet umetnikov, ki so se leta 2014 udeležili rezidence na Irskem.

Saša Nabergoj bo predstavila svoj pogled na oblike in načine vodenja umetniških rezidenc, predstavila pa bo tudi On-Air, spletno platformo in orodje za rezidenčne programe, ki omogoča izmenjave izkušnj med ponudniki umetniških rezidenc, posredniki informacij in uporabniki rezidenčnih programov. Sodelovala bo tudi na diskusiji.


supporters


Saša NabergojSaša Nabergoj (1971) je končala študij umetnostne zgodovine na Univerzi v Ljubljani. Je pomočnica direktorice SCCA−Ljubljana, Zavoda za sodobno umetnost ter članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA (International Association of Art Critics, Pariz) in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT (International Association of Curators of Contemporary Art, Amsterdam). Deluje kot kustosinja, piska, urednica in predavateljica na področju sodobne umetnosti, s poudarkom na kuratorskih in kritiških praksah. Na SCCA–Ljubljana od leta 1998 vodi Svet umetnosti, šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti in od leta 2004 Studio 6.
Več »

Scroll up