SCCA-Ljubljana na Videolectures

by

SCCA-Ljubljana je s Svetom umetnosti in Postajo DIVA prisoten tudi na portalu Videolectures, kjer bodo objavljeni videodokumenti predavanj s področja kuratorskih praks sodobne umetnosti in raziskovanja, arhiviranja in dokumentiranja videa in novomedijske umetnosti.

V letu 2010 smo objavili štiri predavanja. Svet umetnosti predstavlja predavanje Marie Hlavajova, umetniške direktorice BAKiz Utrechta, ki je orisala možnosti, kako lahko umetnostne ustanove služijo tudi kot javni prostor kritike in dialoga. Joa Ljungberg, kustosinja iz Malma, in Edi Muka, umetnik in kustos iz Tirane, pa sta v dvojnem predavanju celovito predstavila raznolike kuratorske strategije in taktike, kot tudi različno naravo institucij na Švedskem in v Albaniji.

Postaja DIVA je oktobra, v času projekta Kako povezovati vsebine AV arhivov?, gostila dva tuja predavatelja. Medijski teoretik Stephen Kovats se je v predavanju Under the Radar: Deciphering Cultural Process spraševal, kako lahko ujamemo ne samo fizično prezenco umetniškega dela, temveč tudi kulturno bistvo, v katerem je bilo delo narejeno. Dalibor Martinis, transmedijski umetnik, pa je v predavanju Data Recovery 1974–2009 poskušal vrniti fragmente dogodkov, aktivnosti ali situacij, ki so izginili vsled vsesplošne družbene pozabe.

Vabljeni k ogledu!

http://videolectures.net/scca_ljubljana/

Videolectures.net

Scroll up