Skupinska razstava Neki piše v Galeriji Vodnikove domačije

by

Studio 6 in Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


Neki piše
Skupinska razstava

2. 3.–2. 4. 2017
Vodnikova domačija, Vodnikova cesta 65, Ljubljana
Odprtje: četrtek, 2. 3. 2016, ob 19. uri


Bojan Mijatović, neki piše, 2013

 

Umetniki in umetnici: Nevena Aleksovski, Maks Bricelj, Mina Fina, Horrid Habits, Bojan Mijatović, Leon Zuodar

Kuratorka razstave: Lara Plavčak
Svetovalec: Miha Kelemina

Pri pripravi in izvedbi razstave so sodelovali tudi udeleženke Sveta umetnosti Urška Aplinc, Maja Burja, Anabel Černohorski, Anja Guid, Nika Ham, Ajda Ana Kocutar, Iza Pevec in Nina Tepeš.


Skupinska razstava Neki piše je drugi projekt Zavoda SCCA-Ljubljana v Galeriji Vodnikove domačije ter obenem že šesti projekt, ki raziskuje združevanje pisane besede in podobe v sodobni likovni produkciji. Vključevanje besed v umetniško delo je v zgodovini umetnosti prisotna, danes pa pogosta in posebej privlačna umetniška praksa, saj ustvarja hkratno in izmenično branje besedila in podobe. Na razstavi sodelujoči umetniki Bojan Mijatović, Horrid Habits, Leon Zuodar, Maks Bricelj ter umetnici Mina Fina in Nevena Aleksovski v svojem delu z raznolikimi pristopi preiskujejo združevanje besedila in podob kot enega izmed avtorskih načinov ustvarjanja. Ukvarjajo se z risbo, grafiko, sliko, fotografijo, asemblažem, nekateri z intervencijami in instalacijami posegajo v prostor ali ustvarjajo v medijih knjige umetnika, (fan)zina in podobnih umetniških publikacij.

Vodilo v izboru del za razstavo je bila čim bolj pestra predstavitev tovrstnega ustvarjanja, kmalu pa se je kot naslov, ki vsaj približno poveže širok in nikakor enoznačen nabor prakse podobe, ob/pod/nad/čez katero nekaj piše, ponudil napis na delu sodelujočega fotografa Bojana Mijatovića neki piše.

Več o razstavi na spletni strani SCCA-Ljubljana.


Odprtje razstave
Foto: Nada Žgank


Tehnična podpora: Matjaž Ferenc
Oblikovanje vabila: Teja Ideja

Produkcija: SCCA-Ljubljana
Koprodukcija: Divja misel

Razstavo je omogočila: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo

Zahvale: Galerija Alkatraz, DobraVaga, Kino Šiška, Piera Ravnikar.

 

Scroll up