Snovanje končne razstave 17. generacije

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 17


Kuratorke Tia Čiček, Kristina Ferk, Katja Filovski, Lara Mejač, Anja Seničar in Rea Vogrinčič, udeleženke 17. generacije Sveta umetnosti, pod mentorskim vodstvom kuratorke Alenke Gregorič in umetnika Mirana Moharja snujejo letno razstavo šole Svet umetnost. Razstava bo sopostavila umetniška dela umetnic Maruše Meglič in Sare Rman, dialog kuratork in umetnic pa v ospredje postavlja zanimanje za materialnost objekta. Ključen del umetniške prakse obeh umetnic je proces, v katerem eksperimentirata z materialom, ki ju v določenem obdobju pritegne. Zanimajo ju njegov potencial, lastnosti in spremenljivosti v različnih pogojih.

Kuratorke bodo za svoj razstavni projekt v skupinah pripravile načrt odnosov z javnostmi, načrt pridobivanja dodatnih finančnih sredstev, tehnični načrt in zasnovale obrazstavne dogodke. Tedenski kuratorski kolegiji z mentorjem in mentorico so pospremljeni s praktikumi o praktičnem kuratorskem delu. Na praktikumu Upravljanje sponzorskih sredstev s Polono Lovšin so se seznanile z možnimi oblikami sodelovanj z gospodarstvom ter orodji, potrebnimi za pridobivanje sponzorskih in donatorskih sredstev. Urša Comino je na praktikumu Odnosi z javnostmi za razstavo sodobne umetnosti priporočila komunikacijske prijeme za čim bolj uspešno in učinkovito komunikacijsko podporo razstave. Praktikumoma Osnove kulturnega menedžmenta z Yasmin Martin Vodopivec in Facilitacija z Urško Jurman bodo sledili še praktikumi Priprava finančnega načrta, Priprava tehničnega načrta, Multimedija na razstavnem projektu in Oblikovanje razstave.

Odprtje končne razstave 17. leta Sveta umetnosti bo 19. maja 2020 v Galeriji Škuc. Razstava bo na ogled do 11. junija 2020.

Vabljeni!


Produkcija: SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana / Svet umetnosti
Koprodukcija: Galerija Škuc
Končno razstavo podpirata Mestna občina Ljubljana, Oddelek za kulturo, Ministrstvo za kulturo Republike Slovenije

       

Scroll up