Svet umetnosti in OnCurating, Issue 14

by

SVET UMETNOSTI, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
2011/2013
Letnik 14

OnCurating, Issue 14: From the World of Art Archive

Urednici: Saša Nabergoj in Dorothee Richter


Svet umetnosti, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti (SCCA-Ljubljana), in Podiplomski program kuratorstva Inštituta za kulturološke študije (Univerza za umetnost Zürich) sta med januarjem 2011 in julijem 2012 sodelovala v okviru projekta ATOM². Sodelovanje je potekalo na več ravneh, od študijskih ekskurzij s kompleksnim programom v Ljubljani in Zürichu, serije predavanj strokovnjakov iz Slovenije in Švice do priprave skupnega razstavnega projekta Printaj! v prostorih Mednarodnega grafičnega likovnega centra (MGLC) v Ljubljani.

Sodelovanje zaključuje 14. številka mednarodne spletne revije On.Curating. Revija je namenjena vprašanjem o kuratorski praksi in teoriji, izdaja pa jo Podiplomski program kuratorstva Inštituta za kulturološke študije.

On Curating Issue 14

14. številka, ki sta jo uredili Dorothee Richter in Saša Nabergoj, predstavlja izbor tekstov in intervjujev iz arhiva Sveta umetnosti od leta 1997 do danes, zbranih pod naslovom From the World of Art Archive. Vsa besedila, prvič objavljena v letnih antologijah Sveta umetnosti in še vedno dostopna na arhivskih straneh Sveta umetnosti, tvorijo zanimiv pregled raznolikosti kuratorskih pristopov, premišljevanj in vprašanj o kritiški in kuratorski praksi v spreminjajočem se svetu umetnosti zadnjih petnajst let. V reviji so zbrani prispevki mednarodno delujočih kuratorjev, kritikov, teoretikov in umetnikov: Boris Buden, Eda Čufer, Clémentine Deliss, Charles Esche, Charles Harrison, Mike Hentz, Oliver Marchart, Suzana Milevska, Saša Nabergoj in Dorothee Richter, Nora Sternfeld in Luisa Ziaja, WHW, Miha Zadnikar.

VEČ O REVIJI


Produkcija:

  • Podiplomski program kuratorstva Inštituta za kulturološke študije (Univerza za umetnost Zürich)
  • Svet umetnosti, šola za kustose in kritike sodobne umetnosti (SCCA–Ljubljana)

Podprto z donacijo Švice v okviru Švicarskega prispevka razširjeni Evropski uniji.

Swiss Contribution

Program Zavoda SCCA-Ljubljana podpirata MOL, Oddelek za kulturo in Ministrstvo za izobraževanj, znanost, kulturo in šport RS.

Scroll up