Viktor Misiano: Strategije razstavljanja od modernizacije proti demodernizaciji

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 16


Mednarodna konferenca Katera umetnostna zgodovina?, ki so jo pripravili Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo, fundacija Erste ter Moderna galerija se je sklenila s podelitvijo glavne nagrade Igorja Zabela za kulturo in teorijo 2016 ruskemu kustosu in teoretiku Viktorju Misianu.

Nagrada se podeljuje za izjemne dosežke na področju vizualne umetnosti in kulture srednje, vzhodne in jugovzhodne Evrope, namenjena pa je mednarodno delujočim kustosom, kuratorjem, umetnostnim zgodovinarjem in teoretikom, piscem in kritikom, ki prihajajo iz regije, živijo ali delajo v njej oziroma se njihovo delo nanaša na to okolje. Viktor Misiano je nagrado prejel za svoje izjemne kuratorske dosežke, pisanje in uredniško delo na področju sodobne umetnosti v Rusiji in širšem mednarodnem prostoru.

Šola Svet umetnosti je Viktorja Misiana v sklopu niza javnih predavanj Strategije predstavljanja 2 gostila leta 2000, ko je nastalo tudi predavanje Strategije razstavljanja od modernizacije proti demodernizaciji, ki ga znova objavljamo.

Vabljeni k branju.

Arhiv objav

 

Scroll up