Vodstvi po razstavi nadzor < kultivacija > razvoj

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 17


V torek, 28. maja, ob 18. uri, vas vabimo na prvo vodstvo po razstavi nadzor < kultivacija > razvoj. Delovanje Sorosovega centra za sodobne umetnosti – Ljubljana (1993–1999).

Po razstavi bodo vodili kurator razstave Miha Kelemina in udeleženki 17. generacije šole Svet umetnosti Tia Čiček in Lara Mejač. Drugo vodstvo po razstavi bo v četrtek, 6. junija, ob 18. uri, po razstavi pa vas bodo popeljale kuratorka Jasna Jernejšek in udeleženke šole Svet umetnosti.

Razstava raziskuje Sorosov center za sodobne umetnosti – Ljubljana, ki je deloval med letoma 1993 in 1999 kot eden od programov Zavoda za odprto družbo, osredotoča pa se na več segmentov delovanja Sorosovega centra, njegove mehanizme financiranja, razstavno dejavnost, usmerjanje umetnosti in sooblikovanje lokalne umetniške scene. Postavlja (si) vprašanji, ali je kultivacija novih okolij – tako z razdeljevanjem finančnih sredstev, ki spremenijo pogoje dela, kakor tudi s spodbujanjem razvoja specifičnih področij – lahko osvobojena ideološke indoktrinacije in ali zaradi partikularnih interesov vlagateljev že vsebuje elemente nadzora.

Več o razstavi.

Scroll up