Vpis v 17. generacijo šole Svet umetnosti

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 17


Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki je v letu 2017 zabeležila dvajseto obletnico obstoja, postaja iz leta v leto kompleksnejša in poskuša sistematično vzpostavljati ravnovesje med umetniškimi in kuratorskimi praksami. Leta 2017 smo se po krajšem premisleku vrnili s prenovljenim programom, z vabilom za vpis v 17. generacijo šole pa se vračamo avgusta 2018.

Šola je namenjena vsem, ki jih zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in teorije, ne glede na izkušnje, starost in izobrazbo. Šolski program je interne narave in je namenjen skupini udeleženk in udeležencev, ki je izbrana na podlagi javnega razpisa. Program je sestavljen iz dveh letnikov: prvi letnik (oktober 2018–junij 2019) bo posvečen pridobivanju umetnostnozgodovinskih, teoretskih in metodoloških znanj, udeleženci in udeleženke pa se bodo kot asistenti in asistentke preizkusili pri pripravi razstave sodobne umetnosti v Galeriji Škuc; drugi letnik (september 2019–junij 2020) je namenjen snovanju končne razstave v Galeriji Škuc in preizkušanju v praksi.

Ob koncu prvega letnika udeleženci in udeleženke pripravijo virtualno razstavo, na podlagi te in uspešnega dela v prvem letniku je izbrana manjša skupina, ki napredujejo v drugi letnik.

Redna srečanja potekajo ob četrtkih med 16. in 19.30 uro v Projektni sobi SCCA na Metelkovi 6 v Ljubljani.

Vpis v 17. generacijo šole (2018–2019)

Vabilo za vpis v novi letnik šole Svet umetnosti bo objavljeno predvidoma avgusta 2018, razpis pa bo odprt do konca septembra 2018. Pogovori s kandidati in kandidatkami za nov letnik bodo potekali predvidoma v prvem tednu oktobra, ko se začnejo tudi redna srečanja.

Šolnina

Šola Svet umetnosti je plačljiva, višino kotizacije za oba letnika šole določimo pred začetkom šole, odvisna pa je od števila aktivnosti, spremljevalnih dogodkov, gostujočih predavateljev in predavateljic ter od višine sredstev, ki jih šola pridobi preko razpisov ter od financerjev in sponzorjev. Možno je plačevanje na obroke.

Več informacij o višini kotizacije in o vpisu bomo objavili kmalu.

Vabljeni_e k vpisu!

Scroll up