Vpis v 19. generacijo šole Svet umetnosti

by

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti, ki jo SCCA, Zavod za sodobno umetnost – Ljubljana organizira v partnerstvu s Cukrarno/Muzej in galerije mesta Ljubljane, vpisuje že 19. generacijo. K prijavi vabimo vse, ki vas zanima delo na področju sodobne vizualne umetnosti in bi želele_i skozi teoretske in praktične module pobliže spoznati delo kuratork_jev, ne glede na izkušnje, starost ali izobrazbo.

Šola Svet umetnosti je bila ustanovljena leta 1996 ter je najstarejši in edini izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Dvoletni program vključuje predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Udeleženke_ci pridobijo raznolika znanja o umetnostnem sistemu, mehanizmih financiranja, dobijo osnovne informacije o spletnem komuniciranju, marketingu in menedžmentu, spoznajo umetnice_ke, področne strokovnjakinje_e, dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat ter med snovanjem razstav nabirajo praktične izkušnje. V programu sodeluje več kot trideset sodelavk_cev, izobraževanje pa se bo sklenilo s pripravo razstave pod mentorskim vodstvom Alenke Gregorič in Vadima Fiškina.

Prvi letnik šole bo potekal od oktobra 2022 do septembra 2023. Drugi letnik šole, v katerega napreduje manjša skupina udeleženk_cev, je načrtovan od oktobra 2023 do junija 2024


PROGRAM

PRVI LETNIK (oktober 2022–september 2023)
Prvi letnik je namenjen predvsem pridobivanju teoretskih in metodoloških znanj. Spoznale_i se bomo z umetnostnim sistemom in kulturnimi politikami. Posvetile_i se bomo pisanju o sodobni umetnosti in spoznavanju kuratorskega dela v teoriji in praksi. Tekom letnika bodo udeleženke_ci zasnovale_i virtualno razstavo, na podlagi katere bosta mentor in mentorica izbrala manjšo skupino, ki bo nadaljevala z izobraževanjem v drugem letniku.

DRUGI LETNIK (oktober 2023–junij 2024)
V drugem letniku je poudarek na praktičnem delu. Program bo vključeval obiske ateljejev, kuratorsko mapiranje, delavnice, raziskovalno delo in module o strateškem načrtovanju in snovanju razstav s poudarkom na pripravi končne razstave šole v Galeriji Škuc. Na rednih tedenskih srečanjih z mentorico Alenko Gregorič in mentorjem Vadimom Fiškinom ter ob sodelovanju drugih strokovnjakinj_ov bo skupina pripravila razstavo in njene spremljevalne dogodke.

Več o programu.

Redna srečanja bodo potekala predvidoma ob četrtkih v poznopopoldanskih/večernih urah v Projektni sobi SCCA (Metelkova 6) in v Cukrarni (Poljanski nasip 40) v Ljubljani. Točne ure predavanj bomo določile_i skupaj ob izoblikovanju skupine udeleženk_cev.


ŠOLNINA

Kotizacija za prvi letnik 2022/23 znaša 400,00 EUR za zaposlene oz. 350,00 EUR za brezposelne, študentke_e in samozaposlene. Kotizacija za drugi letnik 2023/24 znaša 500,00 EUR in je namenjena realizaciji razstave ob koncu izobraževanja. Cene vključujejo DDV. Možno je plačevanje na obroke. Vpisane_i udeleženke_ci prejmejo celoletno vstopnico za obisk Cukrarne in izvod revije Cukr.


VPIS

Prijavite se z izpolnjeno elektronsko prijavnico, ki ji priložite svoj življenjepis in kratko motivacijsko pismo. Prijavljene, ki se bodo uvrstile_i v ožji izbor, bomo povabile_i na razgovor, ki bo potekal na SCCA-Ljubljana (Metelkova 6, Ljubljana) med 19. in 23. 9. 2022. O datumu vas bomo obvestile_i po elektronski pošti.

Za vsa dodatna vprašanja se lahko obrnete na: tia.cicek@scca-ljubljana.si.

Rok za prijavo: 15. 9. 2022

PRIJAVE SO ZAKLJUČENE


Oblikovanje podobe: Lea Jelenko
Scroll up