Vpis v šolo Svet umetnosti v novembru 2020

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 18


17. leto Šole Svet umetnosti, obisk razstave Maxa Graua v Kino Šiška; foto: arhiv SCCA-Ljubljana, 2018

Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti konec leta odpira svoja vrata 18. generaciji udeleženk in udeležencev. Dveletno izobraževanje bo trajalo predvidoma od januarja 2021 do junija 2022, pripravljamo pa ga v partnerstvu s Cukrarno, ki bo delovala pod okriljem Muzeja in galerij mesta Ljubljane.

Šola Svet umetnosti je najstarejši izobraževalni program na področju kuratorskih praks v Sloveniji. Ustanovljena je bil leta 1996, prihodnje leto pa bo praznovala 25. obletnico delovanja. Dvoletni program se na podlagi bogatih izkušenj ves čas nadgrajuje in razvija. Prvi letnik je sestavljen iz sedmih, drugi pa iz petih modulov, ki vključujejo predavanja, delavnice, praktično in terensko delo. Prihodnje kuratorke in kuratorji se na šoli seznanijo z zgodovino kuratorskih praks, spoznajo področne strokovnjake in strokovnjakinje, dobijo vpogled v kritiški in teoretski aparat, predvsem pa pridobijo veščine in metode praktičnega dela.

Redna srečanja potekajo ob četrtkih med 17. in 20.15 uro v Projektni sobi SCCA na Metelkovi 6 v Ljubljani. Točen termin se določi s skupino pred začetkom izobraževanja. V primeru poslabšanja epidemiološke slike se bo del srečanj izvajal preko spleta.

Vabilo k vpisu bo objavljeno novembra 2020. Če želite biti pravočasno obveščeni o vpisu, vas vabimo k prijavi na novičnik SCCA-Ljubjana.

Scroll up