Amy Ireland in Mikkel Bindslev: Shanghai Frequencies

by

Svet umetnosti | Leto 17 | Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti

Pogovor
Sreda, 18. december, 17.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana


Predavanje Mikkela Bindsleva
Kaj se dogaja zdaj? Izhajajoč iz tega vprašanja bo Mikkel Bindslev razpravljal o tem, kako nas arheologija osvobaja iluzije, po kateri živeti v sedanjosti sovpada z našim lastnim “zdaj”. Na ta način arheologija ponuja materialno osnovo za radikalen pretres filozofije, umetnosti in poetike.

Predavanje Amy Ireland
Na podlagi na videz trivialnega srečanja z Mikkelom Bindslevom na šanghajskih ulicah Amy Ireland potegne ločnico od konkretnega k abstraktnemu ter skozi premišljanja o ksenofeminizmu, ksenopoetiki, odtujenosti, pravičnosti, nihilizmu, empatiji in trpljenju, prispe, ne brez praske, do etike intenzivnosti, sloneči na vednosti, ki jo tlači čas.Mikkel Bindslev je arheolog, urednik in pisec, delujoč v Københavnu. Njegovo delo se giblje na presečišču filozofije, teorije, poezije, umetnosti in arheologije ter vključuje arheološka izkopavanja v Skandinaviji in na Bližnjem vzhodu ter prevode in urejanje različnih skandinavskih umetniških in literarnih revij.

Amy Ireland je avstralska piska in teoretičarka, trenutno delujoča v Singapurju. Njene raziskave se osredotočajo na vprašanja zmožnosti delovanja in tehnologije v moderni. Je tudi članica tehnomaterialističnega transfeminističnega kolektiva Laboria Cuboniks. Njeno nedavno delo obsega besedilo Beside a Cold Statue za album Floriana Heckerja Inspection II (Urbanomic in Editions Mego, 2019), tridimenzionalno pesniško delo za Barbicanov razstavni katalog AI: More Than Human ter prispevke v zborniku Audint–Unsound:Undead (Falmouth: Urbanomic, 2019).


Pogovor organizira revija Šum in je del cikla Paralelni sistemi. Vzpostavljanje in uveljavljanje intermedijske umetnosti, ki ga pripravljata Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti (SCCA-Ljubljana) in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo v partnerstvu z revijo ŠUM, Goethe-Institutom Ljubljana, Kulturnim centrom Veleposlaništva Madžarske, Balassijevim inštitutom, Moderno galerijo in Trubarjevo hišo literature.

Program podpirajo: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo, Erste sklad in Zaklada Kultura nova.

                  

Scroll up