četrti letnik: 2000/2001 serija predavanj: predavanja / pogovori / predavatelji
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajnice / potovanja / programski sodelavci / razstava / teksti tečajnic /

 
podpora

TEČAJNICE

Alenka Gregorič (1976)
Je absolventka umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 2000 in 2001 je sodelovala pri projektu Art.me v Beogradu in Sarajevu. Je umetniška vodja Galerije Škuc.

Pavla Jarc (1971)
Diplomirala je iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je bila kot kustosinja v Mestni galeriji Nova Gorica, od 2004 je direktorica Kulturnega doma Nova Gorica. Občasno sodeluje pri pripravi razstav v drugih razstaviščih na Goriškem.

Sandra Sajovic (1976)
Je absolventka umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1995 deluje kot asistentka vodje Galerije Kapelica in sodeluje pri realizaciji njenih projektov. Leta 1999 je v galeriji Obala v okviru Sarajevske Zime `99 (BiH) sodelovala pri postavitvi skupinske razstave štirih slovenskih umetnikov. Istega leta je predavala na mednarodni konferenci v Kijevu, leta 2001 pa na 26. Salonu mladih v Zagrebu in na Fakulteti za likovno umetnost v Beogradu.

Meta Trampuš (1971)
Je absolventka novinarstva na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani. V obdobju 1995-98 je delala kot novinarka kulturne redakcije TV Slovenija, leta 1997 je soustanovila Društvo za vzpodbujanje ustvarjalnosti ARTI v Mali Loki. Z Iztokom Sotlerjem je v okviru mednarodnega festivala Break 21 – 4 pripravila instalacijo Noč in Dan. Leta 2001 je pomagala pri razstavi Scan-line v Moderni galeriji. Od leta 1998 arhivira avdio posnetke predavanj s področja sodobnih umetnosti. Trenutno deluje kot urednica on-line napovednika kulturnih in umetniških dogodkov v Sloveniji na RTV Slovenija.

Sonja Zavrtanik (1975)
Diplomirala je iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Sodelovala je pri pripravi spremnih tekstov za razstave, ki jih je organiziral klub Druga stran iz Nove Gorice. Leta 2004 je sodelovala kot kustosinja Mestne Galerije v Novi Gorici, trenutno pa kot kustosinja sodeluje z galerijo P74 v Ljubljani.

Simona Zorko (1972)
Diplomirala je iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je absolventka sociologije kulture. Trenutno je zaposlena v Galeriji Božidar Jakac v Kostanjevici na Krki.