tretji letnik: 1999 serija predavanj: predavanja / pogovori / predavatelji
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajniki / potovanja / programski sodelavci / razstava /

 
podpora

PROGRAMSKI SODELAVCI

MENTORJI

Alenka Pirman
Leta 1989 je diplomirala na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V letih 1991-92 je bila glavna urednica revije za kulturo M'zin in revije za likovno umetnost Likovne besede. V letih 1991-96 je bila umetniški vodja Galerije Škuc. Od maja 1997 deluje kot pomočnica direktorice Sorosovega centra za sodobne umetnosti v Ljubljani.

Lilijana Stepančič
Na ljubljanski univerzi je diplomirala iz ekonomije, umetnostne zgodovine in sociologije. Kot kustosinja dokumentalistka je delala v Obalnih galerijah v Piranu in nato kot kustosinja v Moderni galeriji v Ljubljani. Med letoma 1993-97 je bila direktorica Sorosovega centra za sodobne umetnosti - Ljubljana. Od leta 1997 je bila direktorica Zavoda za odprto družbo - Slovenija. Kot kritičarka sodobne likovne umetnosti objavlja predvsem v Razgledih. Je članica več slovenskih in mednarodnih komisij za likovno umetnost.

Igor Zabel
Diplomiral je na Filozofski fakulteti iz primerjalne književnosti, umetnostne zgodovine in leta 1989 končal magistrski študij primerjalne književnosti. Od leta 1986 dela kot kustos v Moderni galeriji v Ljubljani. Pripravil je več razstav ter delal kot strokovni sodelavec in svetovalec pri domačih in mednarodnih projektih, npr. Nerazložljiva navzočnost. Kustosova delovna soba, Ljubljana, 1997; 33. Zagrebški Salon, Zagreb, 1998; Manifesta 2, Luxemburg, 1998. Objavlja likovno in literarno kritiko ter teorijo. Poleg drugih knjig in publikacij je avtor Vidiki minimalnega, Minimalizem v slovenski umetnosti 1968-1980, razstavni katalog Moderne galerije, Ljubljana 1990; Vmesni prostor (Eseji o delu Emerika Bernarda), Krt, Ljubljana 1991; in Speculationes, Studia Humanitatis (Minora), Ljubljana 1997. Je koordinator Manifeste 3, ki bo leta 2000 v Ljubljani. Živi in dela v Ljubljani.

 

VODITELJICA PROGRAMA

Saša Glavan (1971)
Je absolventka umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 1997 je sodelovala pri pripravi razstave Ivan Grohar, prihodnost mora biti lepša ... v Narodni galeriji, z Gregorjem Podnarjem pa pri projektu Vesela hiša in razstavi S podporo, oboje v Galeriji Škuc. Objavlja tekste o sodobni umetnosti. Od septembra 1997 je honorarno zaposlena na SCCA-Ljubljana kot koordinatorka programov.