tretji letnik: 1999 serija predavanj: predavanja / pogovori / predavatelji
 

tečaj za kustose sodobne umetnosti: tečajniki / potovanja / programski sodelavci / razstava /

 
podpora

TEČAJNIKI

Katja Ceglar (1970)
Diplomirala je iz umetnostne zgodovine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Zaposlena je kot kustosinja v Galeriji Božidar Jakac, v Kostanjevici na Krki. Občasno sodeluje pri pripravi razstav v Galeriji Krško in objavlja kritike likovnih razstav.

Barbara Savenc (1970)
Diplomirala je iz umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 1998 je sodelovala pri pripravi besedila geslovnika leksikona Mladinske knjige o slikarstvu po 15. stoletju in poučevala umetnostno zgodovino 19. in 20. stoletja na Univerzi za tretje življensko obdobje. Trenutno je zaposlena na Institutu za civilizacijo in kulturo.

Polona Tratnik (1976)
Diplomirala je iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. V letu 1998/99 je organizirala ciklus predavanj na temo sodobne umetnosti. Objavlja tekste o sodobni umetnosti. Predstavila se je na več skupinskih in samostojnih razstavah, mdr.: Salon mladih 1998, Zagreb; Festival računalniške umetnosti 1998, Maribor; Galerija mladinskega centra 1999, Velenje.

Tanja Čajavec (1977)
Je študentka tretjega letnika umetnostne zgodovine in sociologije kulture na Filozofski fakulteti v Ljubljani. V okviru Kluba študentov celjske regije in Mladinskega centra Celje deluje kot koordinatorica za kulturo in koordinatorica kulturnega festivala "Celje - mesto mladih 1999".

Viktor Rebernak (1967)
Diplomiral je iz slikarstva na Akademiji za likovno umetnost v Ljubljani. Predstavil se je na več skupinskih in samostojnih razstavah, mdr; Novi dosežki v sodobni umetnosti: Kirbiš, Purg, Gojkovič, Rebernak, 1993, Galerija Albina Lugariča, Ptuj; Prima Vista, 1995, UGM, Maribor; Break 21, 1998, Ljubljana, Galerija Kapelica, 1999, Ljubljana. Objavlja tekste o sodobni umetnosti. Trenutno na Ptuju vzpostavlja "Center za vizualno umetnost in humano destrukcijo - stanovanje".