Celostno kuriranje 2 / Curating–In–Depth 2: Manila, Filipini

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 15

28. 7.–7. 8. 2015
Manila, Filipini


Prvi del projekta Celostno kuriranje / Curating-In-Depth, ki ga SCCA-Ljubljana vodi skupaj z organizacijama Planting Rice (Manila) in Kurziv (Zagreb), je sklenjen. Po obisku šestih kuratorjev in kuratork s Filipinov, Mjanmara in Singapurja, ki so se na dvotedenski izmenjavi maja v Sloveniji spoznavali z našo umetniško sceno in njenimi akterji, nadaljujemo z drugo fazo.

Drugi del projekta bo potekal na Filipinih od 28. julija do 7. avgusta 2015. Program tokrat pripravlja partnerska organizacija Planting Rice iz Manile. Program obsega študijski obisk glavnega mesta Filipinov, na katerem se bodo sodelavci SCCA-Ljubljana, Barbara Borčić, Dušan Dovč, Miha Kelemina in Simona Žvanut, ter predstavnica partnerske organizacije Kurziv Antonija Letinić seznanili s filipinsko sodobno umetnostjo in organizacijami ter umetniki, ki delujejo na področju sodobne likovne in novomedijske umetnosti in so stacionirani v glavnem mestu Manili. Gostitelji nas bodo popeljali po referenčnih umetniških prostorih v Manili in pripravili javni program, ki bo vključeval oglede razstav, predavanje, okroglo mizo in diskusijo.

Predstavniki iz Slovenije in s Hrvaške bodo za filipinsko strokovno javnost (kritiki, kuratorji, umetniški vodje galerij, producenti, vodje in pedagoški delavci na izobraževalnih institucijah) in splošno občinstvo pripravili predstavitve slovenskega in hrvaškega umetnostnega sistema in umetniške scene. Fokus predstavitev bo na prikazu specifik našega umetnostnega sistema, ki ločuje med javnim in zasebnim delovanjem, ne pa toliko med javnim in zasebnim financiranjem, ter na prikazu izobraževalnih programov za sodobno umetnost in kuratorskega dela.

Poleg predstavitev bo filipinsko občinstvo na komentirani video projekciji lahko videlo tudi izbrana video dela iz zgodovine slovenske video umetnosti pod naslovom Postaja DIVA_predstavlja.

VEČ O PROJETKU

Scroll up