Ekipa 2007/08

Vodja šole:

Saša NabergojSaša (Glavan) Nabergoj (1971)
Končala študij umetnostne zgodovine na Univerzi v Ljubljani. Pomočnica direktorice SCCA, Zavoda za sodobno umetnost–Ljubljana. Članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA (International Association of Art Critics, Pariz) in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT (International Association of Curators of Contemporary Art, Amsterdam). Članica uredniškega odbora Maske, časopisa za scenske umetnosti. Deluje kot kustosinja, piska, urednica in predavateljica na področju sodobne umetnosti.
Sodelavka v pedagoškem oddelku Moderne Galerije v Ljubljani (1995 – 1997). Sodelavka pri razstavnih in raziskovalnih projektih v Narodni Galeriji v Ljubljani (1996 – 1997). Asistentka umetniškega vodje Galerije Škuc, Ljubljana (1997). Sodelavka Sorosovega centra za sodobno umetnost – Ljubljana (1997 – 1999). Od leta 2000 zaposlena na SCCA, Zavodu za sodobno umetnost – Ljubljana. Od 1997 objavlja tekste o sodobni umetnosti in kulturi v različnih slovenskih in mednarodnih publikacijah (katalogi Galerije Škuc, publikacije AC Metelkova Mesto, umetnostne revije FlashArt/Italija, ZDA, Umelec/Češka, Zarez/Hrvatska, M’ars/Slovenija, dnevni časopisi Večer, Delo,…). V letih 1999 in 2000 raziskovalka v raziskovalnem projektu Prostorska problematike alternativne kulture (vodje projekta: Nevenka Koprivšek, Bratko Bibič) in raziskovalnem projektu Manifesta na domačem pragu Zavoda SCCA-Ljubljana (1999-2000). 2002 – 2004 podpredsednica mednarodne mreže ICAN (International Contemporary Arts Network). Od leta 2003 do 2006 urednica za slovensko področje Praesens, srednjeevropske revije za sodobno umetnost, Budimpešta, Madžarska.


Asistentka šole:

Maja Lozić Maja Lozić (1979)
Končala študij umetnostne zgodovine na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Leta 2005/06 je v okviru SCCA opravila Tečaj za kustose. Med leti 2006 in 2007 se je izpopolnjevala v Belgiji. V Extra City Center for Contemporary Art Antwerpen je kot vodja produkcije in asistentka umetnika sodelovala pri razstavi More Stories on Absence. V MuHKA (Museum of Contemporary Art Antwerpen) je sodelovala kot asistentka produkcijskega oddelka in asistentka kuratorjev. Od aprila 2007 sodeluje s Centrom in Galerijo P74. Je asistentka Marjetice Potrč in redna sodelavka Radia Študent. Ekipi SCCA se je pridružila oktobra 2007.

.

Sovoditeljica Laboratorija (skupaj s Sašo Nabergoj):

Petja Grafenauer KrncPetja Grafenauer Krnc (1976)
Je neodvisna likovna kritičarka in kuratorka. Končuje doktorski študij Zgodovinske antropologije likovnega na ISH v Ljubljani ter dodiplomski študij Primerjalne književnosti in literarne teorije na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Redno objavlja v časopisu Dnevnik in na Radiu Študent, kjer je bila od 2006-2007 urednica Redakcije za kulturo in humanistične vede. Sodeluje z Galerijo Ganes Pratt.

.

Svetovalka šole:

Barbara BorčićBarbara Borčić (1954)
Umetnostna zgodovinarka in anglistka. Direktorica Zavoda za sodobno umetnost SCCA–Ljubljana. Na področju sodobne umetnosti deluje kot kustosinja, publicistka, urednica in avtorica knjig s statusom samostojne ustvarjalke na področju kulture. Prejemnica priznanja Izidorja Cankarja (2005). Članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA (International Association of Art Critics, Pariz) in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT (International Association of Curators of Contemporary Art, Amsterdam) in upravnega odbora Asociacije, Društva nevladnih organizacij in samostojnih ustvarjalcev na področju kulture in umetnosti.

Vodja projektov v okviru Zavoda SCCA-Ljubljana: Videodokument: Video umetnost v slovenskem prostoru 1969-1998, Videospotting, Internet Portfolio, PlatformaSCCA, Manifesta na domačem pragu, Kaj storiti z Balkansko umetnostjo, Kaj storiti z avdiovizualnimi arhivi in sourednica knjižne zbirke Žepna in publikacij PlatformaSCCA.

Umetniški vodja ljubljanske Galerije Škuc (1982–1985), sodelavka založbe Studia humanitatis (1986–1993), odgovorna urednica revije Likovne besede (1991–1992); od leta 1993 zaposlena na Zavodu za odprto družbo – Slovenija (Open Society Institute – Slovenia) kot asistentka direktorice Sorosovega centra za sodobne umetnosti-Ljubljana (SCCA-Ljubljana) in kot njegova direktorica (1997–1999).


Svetovalec za finance in odnose z javnostmi:

Dušan DovčDušan Dovč (1973)
Obiskoval Gimnazijo Poljane in nadaljeval študij slovenskega jezika in primerjalne književnosti na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Od leta 1997 dela v kulturi. Od leta 2004 zaposlen kot vodja produkcije, vodja fundraisinga in odnosov z javnostmi na SCCA, Zavodu za sodobno umetnost – Ljubljana.

Scroll up