Jennifer Allen: Umetnostna kritika v digitalni dobi

by

Svet umetnosti | Leto 15 | Niz javnih predavanj Kako kritično je stanje kritiškega pisanja?

Petek, 4. 9. 2015, 18.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana

Jennifer Allen bo predavala že v četrtek, 3. 9. 2015, v UGM | Umetnostni galeriji Maribor, Strossmayerjeva 6.


Jennifer Allen bo v predavanju analizirala, kako digitalizacija vpliva na umetnostno kritiko in na sodobno umetnost nasploh; ter zakaj se presoje okusa povečujejo v digitalnem okolju – v obliki “všečkanja” ipd. –, a skoraj povsem izginjajo iz umetnostne kritike v tradicionalnih medijih? Predavateljica bo izhajala iz eseja Walterja Benjamina “Umetnina v času, ko jo je mogoče tehnično reproducirati”, predavanje pa sklenila z razmišljanjem o ključni vlogi podobe v sodobni digitalizirani kulturi – od Instagrama do novic.Intervju z Jennifer Allen v Dnevniku, 19. september 2015


Jennifer Allen (Berlin) je umetnostna kritičarka in publicistka za artforum.com (New York), frieze (London) in Mousse Magazine (Milano). Leta 2009 je prejela nagrado ADKV-Art Cologne za umetnostno kritiko. Od leta 1994 je v različnih mednarodnih publikacijah objavila preko 500 člankov o sodobni umetnosti in kulturi. Predavala je na več evropskih akademijah in na Mednarodni poletni umetnostni akademiji v Salzburgu.

 


Predavanje Jennifer Allen
Foto: arhiv SCCA-Ljubljana


Predavanje je del serije predavanj Kako kritično je stanje kritiškega pisanja?, ki jih v letu 2015 pripravljata SCCA–Ljubljana in Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo kot del izobraževanega programa Svet umetnosti.

Svet umetnosti / World of Art    Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo

Organizacija: Društvo Igor Zabel za kulturo in teorijo; SCCA–Ljubljana / Svet umetnosti
Podpora: Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo, Erste sklad, Institut für Auslandsbeziehungen e. V. Stuttgart

Mestna občina Ljubljana – Oddelek za kulturo Erste sklad

Scroll up