Manray Hsu: Neformalne politike in sodobna umetnost

by

Laboratorij kuratorskih praks
2007/2008
Letnik 11

Predavanja: Kuratorske prakse II

torek, 19. februar 2008 ob 20.00
Projektna soba SCCA, Metelkova 6, Ljubljana


Politična umetnost se vrača, pa naj je to v obliki dokumentarca, intervencije v realen ali virtualen prostor ali kot performans, instalacija in podobno. Veliko družbenih in političnih del današnjega časa se ukvarja z neformalno ekonomijo (ekonomske preživetvene taktike zunaj državne regulative) in neformalno politiko (politični procesi, ki segajo preko demokratičnih postopkov in državne oblastne strukture).

Vprašanje je, zakaj se za neformalnost na teh dveh področjih zanimajo sodobni umetniki. In kakšno relevantnost ima ta tip umetnosti za socialno in družbeno življenje. Pa tudi, kako producirati in razstavljati ta politična umetniška dela, še zlasti v luči raznolikosti lokalnih prizorišč in kompleksnosti globalizacije.


Manray HsuManray Hsu je samostojni kritik in kustos, ki deluje v Berlinu in Tajpeju (Tajvan). Bil je sokustos prvega bienala v Tajpeju z naslovom The Sky Is the Limit (2000), skupaj z Maren Richter je pripravil odmevni razstavi Wayward Economy in Naked Life (2006), v sodelovanju z Gerardom Mosquero pa zadnji Liverpoolski biennale (2006). Ob Vasifu Kortunu je bil izbran za sokustosa letošnjega Taipei Bienniala

.

Predavanje bo v angleškem jeziku.

Vabljeni!

Scroll up