Saša Nabergoj predava na 23. Corso Curatori v Benetkah

by

SVET UMETNOSTI
Šola za kustose in kritike sodobne umetnosti
Leto 15
1. letnik (oktober 2014–junij 2015)

16.–18. 6. 2015
Šola za kuratorske študije Benetke, San Marco 3073, 30124 Benetke


Saša Nabergoj bo v sklopu 23. Corso Curatori, poletne šole za kuratorske študije v Benetkah, predavala o svojem kuratorskem in izobraževalnem kredu, o dolgoletnih izkušnjah s področja kuriranja sodobne umetnosti, podrobneje pa bo predstavila tudi slovensko umetniško sceno in slovenske vizualne umetnike.

Predavanje, ki ga bo predavateljica pospremila s številnimi primeri, bo potekalo v sklopu prvega modula, na katerem bodo udeleženci s predavatelji razpravljali o zgodovini kuriranja ter zgodovini in oblikovanju razstave. Seznanili se bodo, kako so se razvile posamične oblike razstavnih strategij in kuratorskih praks, kako razstavo posredujemo obiskovalcem, ter ne nazadnje, kako kuratorji sodelujejo pri razvoju različnih družbeno-političnih kontekstov.

Šola za kuratorske študije v Benetkah je nastala leta 2004, zasnovana pa je bila kot šola, zavezana k eksperimentiranju in interdisciplinarnemu razmišljanju. Namenjena je širjenju znanja na področju vizualnih umetnosti, osredotoča pa se na sodobno kuratorsko teorijo in prakso ter na sodobno muzeologijo.


Saša NabergojSaša Nabergoj (1971) je končala študij umetnostne zgodovine na Univerzi v Ljubljani. Je pomočnica direktorice SCCA−Ljubljana, Zavoda za sodobno umetnost ter članica mednarodnega združenja umetnostnih kritikov AICA (International Association of Art Critics, Pariz) in mednarodnega združenja kustosov sodobne umetnosti IKT (International Association of Curators of Contemporary Art, Amsterdam). Deluje kot kustosinja, piska, urednica in predavateljica na področju sodobne umetnosti, s poudarkom na kuratorskih in kritiških praksah. Na SCCA–Ljubljana od leta 1998 vodi Svet umetnosti, šolo za kustose in kritike sodobne umetnosti in od leta 2004 Studio 6.

Scroll up