Začel se je nov letnik šole Svet umetnosti

by

Svet umetnosti | Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje | Leto 19


Šola za kuratorske prakse in kritiško pisanje Svet umetnosti vpisuje že 19. generacijo udeleženk_cev. Na javnem pozivu smo prejele_i 21 prijav, med katerimi je komisija v sestavi vodij programa šole Tie Čiček in Lare Plavčak ter koordinatorke šole Urške Aplinc, izbrala skupino 1. letnika. To so Barbara Povše, Blažka Kirm, Isidora Todorić, Jernej Čuček Gerbec, Lara Nagy, Lara Zupan, Lin Gerkman, Neža Vengust, Svitlana Ryabishchuk, Tina Poglajen in Vida Šturm.

Več o udeleženkah_cih.

Program Svet umetnosti že drugo generacijo pripravljamo v partnerstvu s Cukrarno/Muzej in galerije mesta Ljubljane. Prvi letnik šole bo potekal od oktobra 2022 do septembra 2023. Drugi letnik je načrtovan od oktobra 2023 do junija 2024. Program pripravlja ekipa šole Lara Plavčak, Tia Čiček in Urška Aplinc z več kot tridesetimi sodelavkami_ci.

Prvi letnik je namenjen predvsem pridobivanju teoretskih in metodoloških znanj. Spoznale_i se bomo z umetnostnim sistemom, kulturnimi politikami, mehanizmi financiranja, strategijami komuniciranja in različnimi kuratorskimi praksami. Posvetile_i se bomo pisanju o sodobni umetnosti in spoznavanju kuratorskega dela v teoriji in praksi. Ob koncu letnika bodo udeleženke_ci zasnovale_i virtualno razstavo, na podlagi katere bo izbrana manjša skupina, ki bo nadaljevala z izobraževanjem v drugem letniku. Program drugega letnika bo vključeval obiske ateljejev, kuratorsko mapiranje, seminarje, raziskovalno delo in module o strateškem načrtovanju in snovanju razstav. Na rednih tedenskih srečanjih z mentorico Alenko Gregorič in mentorjem Vadimom Fiškinom bo skupina maja 2024 pripravila končno razstavo v Galeriji Škuc.

Spremljate nas lahko na družbenih omrežjih Facebook in Instagram.

Foto: arhiv SCCA-Ljubljana
Scroll up